Gambús (Unió) advertix Brussel·les que l'Estat Espanyol no garantix els cabals ecològics de l'Ebre

Redacció
14 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:34h
Francesc Gambús és el candidat d'UDC a les eleccions europees.
Francesc Gambús és el candidat d'UDC a les eleccions europees. | Tomàs Varga.
El diputat d'Unió al Parlament Europeu (PE), Francesc Gambús, qüestiona que el govern espanyol aconseguisca complir els objectius ecològics per al 2015 previstos en la Directiva Marc de l'Aigua. Així ho va exposar este dijous en una intervenció davant la Comissió de Medi Ambient en el marc de la compareixença de la Comissió Europea per analitzar la implementació de la Directiva Marc de l'Aigua. 

En el seu informe del passat mes de març, la Comissió va posar en dubte que els Plans Hidrològics de Conques presentats per l'Estat espanyol, malgrat incloure els cabals ecològics, poguessen garantir "el bon estat dels rius". Francesc Gambús ha lamentat que en la seua resposta de juliol als tràmits d'audiència pública dels plans hidrològics, el Govern del PP mantingués el cabal del Delta de l'Ebre en la seua mínima expressió per al període 2015-2021. És a dir, el mateix cabal que per al pla 2009-2015.

Gambús s'ha mostrat molt escèptic pel fet que la nova informació que ha transmès el govern espanyol a les autoritats comunitàries arribe a solucionar els problemes de manca de concreció plantejats pel comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, i ha posat en dubte que els nous plans presentats pel Partit Popular assolisquen els objectius ecològics previstos en la Directiva Marc de l'Aigua.

L'eurodiputat s'ha queixat de la manca de sensibilitat del Govern espanyol respecte a les demandes del Delta del Ebre i ha qualificat de "desastrós" l'informe sobre el Pla Hidrològic de Conques espanyol.

"És evident – ha afirmat Gambús -  que el pecat original rau en el retard de l'elaboració dels plans per part del govern anterior, però la resposta a la mala gestió de l'aigua en un Estat Membre, avui, no pot ser una gestió precipitada, mal elaborada i no consensuada  com l'actual", ha sentenciat.