Vinaròs se suma a Alcanar i l'Ametlla en els talls de l'N-340 d'este dijous

La ministra de Foment, Ana Pastor, podria inaugurar també este dijous la variant de l'N-340 entre Benicarló i Vinaròs

Sofia Cabanes
13 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:34h
La gratuïtat immediata de l'autopista AP-7 és la mesura que reclamen amb urgència els veïns.
La gratuïtat immediata de l'autopista AP-7 és la mesura que reclamen amb urgència els veïns. | Sergi Aznar


Vinaròs se sumarà a partir d’este dijous als talls de l’N-340 que els veïns ebrencs duen a terme a l’Ametlla de Mar i a les Cases d’Alcanar des de fa 3 setmanes. Just el dia, en què la Ministra de Foment Ana Pastor, podria inaugurar la nova variant de Vinaròs i Benicarló, segons apunten alguns mitjans.
 
La Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns i l’Associació de veïns Migjorn de Vinaròs han decidit unir esforços i sumar els talls de carretera a l’altra banda del riu Sénia per reclamar la gratuïtat immediata de l’AP7 entre Peníscola (Baix Maestrat) i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). “Comencem amb Vinaròs, però la nostra intenció és sumar entitats i moviments veïnals de les Terres de L’Ebre i del Sénia que tinguen les mateixes pretensions que nosaltres. La nostra prioritat és la gratuïtat immediata de l’AP7 i ens desmarquem de qualsevol interès polític”, ha manifestat el president de la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns, Llorenç Navarro.
 
Segons Navarro, “l’Associació de Veïns de Migjorn de Vinaròs s’ha implicat des del primer moment. Han mostrat molt bona predisposició i total sintonia”. Este dimecres els representants de les entitats veïnals d’Amposta faran una xerrada a les 20:00 La casa de la cultura de Vinaròs per explicar als seus veïns la mobilització que s’ha dut a terme fins ara a les Terres de l’Ebre. “Ens agradaria ampliar l’aliança a Benicarló, estaríem encantats que es posessen en contacte amb nosaltres per avançar en la lluita”, afegeix Navarro.
 
Així, el proper dijous a les 18:00 es faran 3 talls simultanis a l’N340. De fet, en seran 4 si es té en compte que a l’Ametlla de Mar es tallarà en dos punts. Al mateix lloc de les últimes setmanes (a l’alçada de l’entrador a l’AP7) i en un lloc proper a 1 km de distància per evitar que els cotxes aturats puguen fer maniobra pel pont d’entrada a la població. El següent punt de tall serà a les Cases d’Alcanar (davant del Can Conill) i per últim a Vinaròs, el punt exacte del qual encara està per confirmar (falta el permís pertinent amb la Guàrdia Civil), però tot indica que es farà al Km 1053, davant de Vulcanizados Serret a l'alçada de la carretera d'Ulldecona.
 
La ministra Ana Pastor també serà a Vinaròs
 
Justament este dijous, segons apunta El Mundo, la ministra de Foment, Ana Pastor, inaugurarà la variant de l’N-340 entre els termes municipals de Benicarló i Vinaròs.
 
Les obres s’obren al trànsit dos anys després del termini marcat per l'administració central, a causa de problemes de finançament. Els treballs d'execució de la variant de la N-340 van començar l'any 2009 i han tingut un cost proper als 50 MEUR.
 
Malgrat la posada en marxa de la nova variant, l’Associació de Veïns Migjorn de Vinaròs assegura en un comunicat que “no es pot obviar” la congestió que suporta l’N-340 i l’alt número d’accidents i per això reclamaran també la gratuïtat de l’AP7.