'A Cel Obert' clausura la 2a edició amb èxit de públic i artistes participants

El jurat premia el projecte "Entrecintat", al Palau Episcopal, mentre que "Skylines", que s'ha pogut veure a l'Escola d'Idiomes, s'emporta el premi del públic

Redacció
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:38h
El jurat premia el projecte "Entrecintat", al Palau Episcopal.
El jurat premia el projecte "Entrecintat", al Palau Episcopal. | Cedida

El jurat premia el projecte Foto: Cedida



La segona edició del festival d'intervencions efímeres A Cel Obert va clausurar-se este diumenge amb el lliurament dels premis del jurat i del públic als millors projectes. El premi del jurat ha estat per a "Entrecintat", que ha creat l'equip d'arquitectes format per Elena Justo, Usue Belandina, Mikel Pau Casado, Marc Fernández i Teresa Gómez-Fabra, i que durant tot el cap de setmana s'ha pogut veure al pati del Palau Episcopal. Els membres del jurat han destacat "la lectura atenta i encertada" de l'espai on han exposat així com "el dinamisme de la composició que ve a completar o compensar el moviment propi de l'escalinata gòtica" del pati. El públic assistent al festival ha tingut novament ocasió de votar el millor dels cinc projectes a concurs i, en esta ocasió, el premi ha estat per al projecte "Skylines", de l'equip format per Eloi Camacho, Ivan Fernández i Toni Ferré, també tots ells vinculats al món de l'arquitectura. Este projecte ha estat instal·lat al pati del Palau de Sant Jordi i Sant Domènec, actual seu de l'Escola Oficial d'Idiomes. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la regidora de Cultura, Dolors Queralt, i dels membres de l'organització d'A Cel Obert, han lliurat els premis.

Els guanyadors del premi del jurat han explicat que el procés de muntatge del seu projecte ha estat complex i que s'emporten de la participació en este festival l'experiència compartida amb la resta d'artistes de l'equip. 

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que el festival ha tornat a assolir l'objectiu "d'omplir d'art, de color i de públic els patis d'edificis històrics del centre de Tortosa", mentre que el portaveu de l'organització del festival, Roman Aixendri, ha expressat la seua satisfacció per l'increment de visitants respecte l'edició passada, fet que ha atribuït en part a les activitats paral·leles que hi ha hagut, com les visites comentades o la sessió musical del Museu. 

En l'edició d'enguany d'A Cel Obert els equips escollits han sortit d'una terna de 50 concursants, amb perfils diversos, majoritàriament arquitectes, però també del món de les belles arts i el disseny, i vinguts d'arreu de Catalunya, Espanya i altres països. El color ha estat esta vegada el tema sobre el qual han versat les intervencions, que s'han pogut veure al Museu, al Palau Montagut, al Palau Episcopal, al Convent de la Puríssima, al pati de Sant Jaume i Sant Maties (Reials Col·legis) i al pati de Sant Jordi i Sant Domènec (Escola d'Idiomes). Al pati del Museu s'ha instal·lat el projecte guanyador del festival Lluèrnia d'Olot, mentre que la guanyadora d'A Cel Obert de l'any passat, la tortosina Rebeca Royo, exposa la setmana vinent el seu projecte al festival Ingràvid de Figueres. Estos tres festivals, junt al MAU de Granollers, formen part de la Xarxa Transefímers, constituïda a recer de la Xarxa Transversal i amb voluntat de projectar l'art i les ciutats que en formen part.

A Cel Obert està organitzat per l'Ajuntament de Tortosa, amb el suport de l'Antena Cultural de la URV, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i la Xarxa d'Activitats Culturals Transversal.