Els alcaldes mantenen l'exigència de gratuïtat a l'AP-7 i reclamen l'A-7 per acabar amb la sinistralitat de l'N-340

Redacció
29 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:54h
Els alcaldes han consensuat una moció per aprovar als Ajuntaments.
Els alcaldes han consensuat una moció per aprovar als Ajuntaments. | Sílvia Berbís

El alcaldes dels municipis afectats per l’elevada sinistralitat de la carretera N-340 han consensuat este matí en una reunió al Perelló la moció que serà sotmesa a l’aprovació dels Ajuntament de les Terres de l’Ebre amb les seues reclamacions per buscar una solució que ature l’accidentalitat d’esta via. Alcaldes, consells comarals i Govern han consensuat la proposta, que bàsicament insistix en l’acord de partida ja pres en una primera reunió i que reclama dos mesures principals “immediates i provisionals”: l’aixecament de peatges a l’autopista AP-7 per tal que siga gratuïta per al trànsit intern i també per als camions, i que Foment execute d’una vegada el tram pendent de l’autovia A7, al seu pas pel territori.

La moció ha de servir per donar força al posicionament dels ajuntaments de cara a la propera reunió que mantinga el Govern català amb el ministeri de Foment, després d’una primera en la que Foment va trasladar la seua voluntat d’actuar sobre la problemàtica d’esta via de dos maneres: avaluant aplicar una bonificació no determinada per als camions que es desvien voluntàriament a l’AP7 i la construcció de cinc rotondes a la N-340. Els alcaldes i també el Govern reclamen més informació sobre este projecte puntual per tal de poder pronunciar-s’hi, però el que ja demanen revisar és la col·locació de cons en un tram de 14 kilòmetres entre L’Almadrava i el Perelló, amb la intenció d’evitar avançaments, una idea que molts consideren un risc per al trànsit.

Una delegació dels alcaldes es reunirà demà dimecres amb els representants veïnals d’Amposta i Tortosa per tal de compartir els seus plantejaments i planificar properes accions. Dijous, sense anar més lluny, els alcaldes se sumaran al doble tall de carretera convocat per les  Federació de Veïns de les dos ciutats, que tindran lloc a Alcanar i l’Ametlla de Mar a partir de les 18.15 hores.