Cinquanta persones participen en una ‘sembra de llibres’ a la Ràpita

Redacció
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:30h

Un dels llibres sobre un banc al Parc de Garbí.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Ràpita, amb la col·laboració de la biblioteca municipal Sebastià Juan Arbó, va organitzar el passat dilluns 21 de setembre la primera ‘sembra de llibres’. L’activitat consistia a convidar tothom a deixar en algun lloc de la Ràpita un llibre que ja s’hagués llegit i es volgués compartir. Per fer més efectiva la sembra, la regidoria va preparar un centenar d’etiquetes que es podien apegar a la primera pàgina interior del llibre que s’alliberés. A l’etiqueta s’havia d’escriure la data (21 de setembre) i el lloc on es va deixar el llibre. La persona que trobés un d’estos llibres se’l podia quedar, llegir-lo i el proper 21 de desembre (data de la segona sembra de llibres) l’haurà d’abandonar a un altre lloc perquè algú el trobe i es repetisca el procés.

La sembra de llibres és una format originari del Club dels Llibres Perduts, grup de Facebook que ja ha promogut tretze edicions en l’àmbit mundial d’este alliberament de llibres pels carrers de les ciutats.

L’activitat busca fomentar els hàbits de lectura i la idea de compartir els llibres per tal que la cultura arribe a tothom.  La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, ha assegurat que “estem molt satisfets de la participació que hi ha hagut en esta activitat engrescadora”.  La primera gran sembra de llibres va fer que més de 50 persones hi col·laboressen activament i que, a més, compartiguessen a través de les xarxes socials les imatges dels llibres alliberats durant tota la jornada.