Del ‘Governem-nos’ al ‘Vota Partido Popular’ només hi ha una tanca

Els actes electorals de la CUP i el PP coincideixen a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa

Sofia Cabanes
18 de setembre del 2015
Actualitzat a les 23:48h
Porta principal de l'auditori Felip Pedrell esta tarda.
Porta principal de l'auditori Felip Pedrell esta tarda. | Sofia Cabanes

Porta principal de l'auditori Felip Pedrell esta tarda. Foto: Sofia Cabanes



Sala petita acte de la CUP, Sala gran acte del PP. Així pretenien orientar als despitats uns cartells enganxats a la porta principal de l’Auditori Felip Pedrell en un vespre en què, només en una hora de diferència, han coincidit l’acte central de campanya del PP a les Terres de l’Ebre i l’acte de la CUP. La junta electoral de zona havia desestimat este matí un recurs presentat per la CUP, que havia reservat l’auditori abans, contra el permís que tenia el PP de fer el seu míting central al mateix auditori.

El cert, però, és que els exteriors de l’auditori han viscut poc abans de les 7 de la tarda la conjugació de dos ambients oposats -en plena harmonia- que no donaven lloc a dubtes. En una entrada lateral s’han situats els simpatitzants i militants de la CUP, que han penjat pancartes amb el seu eslògan de campanya, ‘Governem-nos’ i una gran estelada protegida entre valles. A l’altra banda d’una d’estes valles, se sostenia una de les pancartes del PP, ‘Vota Partido Popular’. Més d’un, conscient de la insolidesa de la imatge, no ha resistit fer-se la foto en tan incongruent escenari.

Alguns dels simpatitzants populars que han acudit de Terol no estaven massa ben situats: “Esto es la senyera?”, preguntava una noia d’entre un grup d’amics mentre mirava l’estelada del PSAN. “Es la senyera marchista”, contestava un altre. “Marchista”?. “Sí, hay un partido independentista marchista y otro que no”, replicava el noi. Les clenxes engominades i les camises color pastel a lo borjamari convivien separats només per tanques pels de les camisetes reivindicatives i l’estètica antisistema. Per dins, el vestíbul de l’auditori també estava dividit per uns biombos. Un ampli dispositiu dels Mossos també ha vigilat l’ambient, per evitar possibles aldarulls.

Durant el seu míting, el candidat del PP a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, només ha fet referència momentàniament a la coincidència d’actes. “Sala petita acte de la CUP”, “Sala gran acte del PP”, ha dit irònicament mentre despertava els aplaudiments del públic. Precisament de l’altra banda de la paret arribaven els aplaudiments de l’acte dels cupaires. Uns demanant en trencament amb l’Estat, els altres reivindicant espanyolitat.
 

L'estalada ha conviscut amb les pancartes del PP a l'exterior de l'auditori. Foto: Sofia Cabanes