La CUP defensa recuperar la sobirania sobre l'aigua amb la independència

S.B.
18 de setembre del 2015
Actualitzat a les 19:11h
La CUP ha fet una roda de premsa esta tarda a Tortosa per exposar la seua posició sobre l'aigua.
La CUP ha fet una roda de premsa esta tarda a Tortosa per exposar la seua posició sobre l'aigua. | S.Berbís

La CUP ha fet una roda de premsa a Tortosa per exposar la seua posició sobre l'aigua. Foto: S.Berbís


Durant dècades, pràcticament des dels anys 60, i amb tots els governs que han passat per l’Estat, s’ha perdut la sobirania del territori sobre el dret a decidir sobre l’aigua. La independència no ha de tornar esta sobirania per si sola, però pot ser una eina per recuperar-la. Així ho ha defensat avui el cap de llista de la CUP per Tarragona i les Terres de l’Ere, Sergi Saladié, en una de les rodes de premsa temàtiques que du a terme esta formació durant la campanya per anar desgranant les seue idees programàtiques. En este cas ha estat a Tortosa davant del riu i de la pintada de ‘Lo Riu és vida’ de la PDE, a qui han demanat permís, exhibint una pancarta amb la frase ‘L’aigua no està en venda’.

Saladié ha recordat que també des de la Generalitat s’han impulsat reiteradament polítiques transvasistes des de partits diversos, i ha apuntat que “des del punt de vista de la independència, s’ha d’aconseguir un major dret a decidir sobre l’aigua”, a partir del qual determinar els usos que en vulga fer la gent del territorio. Per part de la CUP, allò que defensa en primer terme és “mantindre un cabal mínim que garantisca la pervivència des ecosistemes vinculats a l’Ebre” i a partir d’aquí, determinar”els aprofitaments propis no especulatius que es puguen fer, en la vessant agrícola, industrial i energètica.

El candidat de la CUP també s’ha referit a la situación de les infraestructures, concretament de l’N-340, que al seu parer, és exemple “del fracàs que totes les polítiques publiques, perquè tots els partits han estat incapaços de resoldre un problema tan senzill com és alliberar els peatges de l’autopista i treure la concessió perquè l’AP-7 està més que amortitzada”. Si no es fa, ha apuntat, és “pels interessos de La Caixa, perquè s’està afavorint una empresa i no hi cap cap justificació pr fer-ho i menys en detriment de la vida de la gent del territori”. “Si no es fa és perquè no hi ha voluntat política, perquè fins i tot l’expropiació en este cas està més que justificada”, ha conclòs.