Germà Bel: «Les pensions estan més garantides amb un estat independent»

Junts pel Sí fa campanya a Ulldecona

Redacció
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:34h
Imatge de l'acte celebrat ahir a Ulldecona.
Imatge de l'acte celebrat ahir a Ulldecona. | Cedida

Ahir al vespre la plaça d'Ulldecona va ser l'escenari d'un nou acte de campanya de Junts Pel Sí a les Terres de l'Ebre en què el cap de llista per la demarcació de Tarragona, Germà Bel, va denunciar la "campanya de desinformació i por" que s'intenta fer des "d'un Estat espanyol que tracta les persones com a súbdits o menors d'edat, i no com a ciutadans".

Segons Bel, un Estat que tracta la gent com a ciutadans "no amenaça que us quedareu sense pensions o sense ajudes europees per a l'agricultura, perquè sap que la pagesia catalana rep 300 milions en ajudes agràries europees però també que Catalunya aporta ben bé 1.400 milions a la Unió Europea". D'igual manera, segons Bel, "un estat modern que tracta la gent com a ciutadans sap que les pensions no les paga la ministra de Treball, sinó que es paguen amb les cotitzacions dels que ara treballen. El que fa la Tresoreria de la Seguretat Social és agafar els diners dels  actius que cotitzem cada mes, és a dir, les que ingressen les empreses, els treballadors o els  autònoms, i aquests mateixos diners són els que donen a la gent que cobra la pensió", va recordar el candidat que, tot seguit, va demanar als assistents que "no es deixen entabanar", perquè "el problema de les pensions no el té la gent d'ara, que seguirà cobrant-la, bé de l'Estat espanyol, bé de l'Estat català, i qui les pagarà seran els cotitzants d'ara".

Bel va explicar que, el problema de les pensions, els futurs pensionistes el tindran més si ens mantenim dins de l'Estat espanyol que no pas si tenim un estat independent. "Com que Catalunya és un territori on hi ha menys atur, més ocupació i més productivitat que al conjunt d'Espanya, això fa que les pensions futures dels catalans que ara treballem i cotitzem estiguen més garantides amb un estat independent que estant dins d'Espanya", va advertir.

Bel va demanar aprofitar l'oportunitat del 27-S per fer un Estat que a les persones les tracte com a ciutadans i, per tant, que quan tinguen un conflicte social o territorial important escolte la gent, discutisque i, eventualment, negocie amb ells.

Abans del cap de llista van intervenir en l'acte Marina Geli, candidata per la demarcació de Girona, i els candidats per la demarcació de Tarragona Lluís Salvadó, Annabel Marcos i Manuel Puerto.