Jaume Solé (PP): «L’agricultura de les Terres de l’Ebre no es pot permetre una hipotètica independència»

Redacció
14 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:27h
El candidat ebrenc del PP va participar activament a la Festa de la Sega de Deltebre.
El candidat ebrenc del PP va participar activament a la Festa de la Sega de Deltebre. | Cedida

El candidat ebrenc del PP va participar activament a la Festa de la Sega de Deltebre. Foto: Cedida



El candidat número 4 del PP per Tarragona, Jaume Solé, assegura que “l’agricultura de les Terres de l’Ebre no es pot permetre una hipotètica independència que ens deixaria sense ajuts de la Unió Europea”. 

El candidat ebrenc ha criticat les declaracions del conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, en les que afirmava que “si Catalunya sortís de la UE, podríem assumir la pèrdua dels ajuts europeus”. Solé ha assenyalat que “estes afirmacions són d’una irresponsabilitat màxima, alhora que demostren que una hipotètica independència deixaria Catalunya fora de de la Unió Europea i amb els sectors agrícoles i ramaders sense uns ajuts importants per al seu desenvolupament”.

El candidat popular ha recordat que “el 21’8% de les ajudes de la Declaració Única Agrària (DUN) que rep Catalunya corresponen a les comarques de les Terres de l’Ebre, que en cas d’independència, i de sortida autonàtica de la UE, deixariem de rebre”. Solé ha afegit que “tampoc es rebrien ajuts com el Pagament Complementari de Joves Agricultors i el Programa de Desenvolupament Rural”.

El candidat ebrenc pel PP al 27-S va fer estes declaracions este dissabte des d'Horta de Sant Joan, on va acompanyar el cap de llista dels populars a la demarcació de Tarragona Alejandro Fernández en una visita a la comarca de la Terra Alta.

Diumenge, des de la Festa de la Sega de Deltebre Solé va subratllar que "la sega tradicional de l'arròs fou sempre una activitat integradora que acollia a pagesos de la resta d'Espanya igual que avui esta festa acull a turistes vinguts de qualsevol punt del territori nacional". En este sentit, va assenyalar que "la voluntat de fer una Catalunya uniforme hauria d'esgarrifar a tota la gent de les Terres de l'Ebre perquè comportaria la pèrdua del nostre tarannà i la nostra cultura pròpia que és herència també de la nostra proximitat amb la Comunitat Valenciana i l'Aragó".