La Diada posa en marxa el compte enrere electoral de cara al 27S

Redacció
11 de setembre del 2015
Actualitzat a les 22:06h
Acte d'inici de campanya de Junts pel Sí a Tortosa.
Acte d'inici de campanya de Junts pel Sí a Tortosa. | JxS
 

Acte d'inici de campanya de Junts pel Sí a Tortosa. Foto: JxS

La candidatura de Junts pel Sí a les Terres de l’Ebre va situar anit a la plaça Barcelona de Tortosa l’inici de campanya. Els candidats Lluís Salvadó (ERC, n.6) i Meritxell Roigé (CDC, n.8), van anunciar que faran una campanya de proximitat “per explicar a tots els pobles què suposa un Estat propi, que és viure millor al nostre territori”, segons Roigé. Salvadó va recordar que les enquestes apunten que “encara no en tenim prou”, de manera que “hem de ser capaços de convèncer molta gent potser no identificada amb l’independentisme però que patix els mateixos problemes que els que hi estem compromesos i busquem solucions a les mancances eninfraestructures, als problemes del riu o a la manca de reconeixement institucional a les Terres de l’Ebre”. Unes solucions, va remarcar, que dins l’Estat espanyol ha estat imposible d’aconseguir.

El candidat ebrenc de la llista Catalunya Sí que es pot, el regidor d’ICV a Sant Carles de la Ràpita Carles Sanchís (n.4 de la llista per Tarragona), va ser l’encarregat d’encetar l’inici de campanya d’esta formació, encapçalada per Gerard Bargalló a la demarcació. Sanchis va

L'acte del PSC, amb Bibiana Porres al capdavant. Foto: PSC

 

La CUP va escollir les portes del jutjat de Tortosa per obrir la campanya. Foto: Radio Ebre Cadena Ser

La CUP va escollir un escenari del tot inhabitual per engegar la campanya, a les portes dels jutjats de Tortosa. D’esta manera, segons va remarcar Carme Abril, número 8 de la candidatura al front de la qual hi ha Sergi Saladié, esta formació volia expressar la necessitat de ruptura amb el marc jurídic i polígic de l’estat i amb la Constitució com a marc establert el 1978. “Pensem que la indepèndencia és un instrument per a assolir totes les altres sobiranies, és a dir, l’econòmica i la social a més de la nacional”, va afirmar. 

El candidat ebrenc del PP, Jaume Solé, fonamentar el seu discurs en què cap ciutadà ha de quedar marcat pel fet de no ser independentista i va presentar el PP com a garant per continuar cobrant la pensió, la prestació d’atur, o les subvencions europees, entre altres. El PP sosté que si vota més d'un 70% el proper 27S, el projecte independentista "patirà una derrota severa", segons el cap de llista per Tarragona Alejandro Fernández.

Toni Polo, en l’inici de campanya d’UDC, va posar este partit a la centralitat del catalanisme i en referència a les Terres de l’Ebre va destacar la necessitat d’impulsar el petit empresar i el món agropecuari i pescador, onjuntament amb les empreses de transformació.

Les altres quatre candidatures que concorren per Tarragona i Terres de l’Ebre són Ciutadans - Partido de la Ciudadanía  (C's), Guanyem Catalunya (GANEMOS) , Partit Animalista contra el Maltractament Animal  (PACMA) i Recortes Cero - Els Verds (RECORTES CERO -  ELS VERDS).