De guàrdia per protegir la pancarta de 40 metres per la 'Independència' a Alcanar

Redacció
09 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:45h
Membres de l'ANC de Deltebre acompanyant la guàrdia.
Membres de l'ANC de Deltebre acompanyant la guàrdia. | E.I.

La pancarta que s'ha desplegat de banda a banda del pont sobre l'N-340 a Alcanar. Foto: Enric Insa


S’apropa l’11S i, de nou, sobre el pont de l’N-340 davant de la cementera a Alcanar, s’hi ha desplegat una gran pancarta independentista. Tots els conductors i ocupants dels vehicles que circulen per esta via poden llegar la paraula ‘Independència’ escrita en el cartell de 40 metres de longitud que han elaborat i penjat dos canareus disposats, a més, a defensar-la íntegra fins que demà dijous marxe cap al Fossar de les Moreres i divendres, cap a la Meridiana, per incorporar-se als actes de la Diada.
 

Membres de Deltebre per la Independència acompanyant la guàrdia. Foto: E.I.

Vero Santapau i el seu company Frank Facchinelli, com ja van fer fa dos anys, han decidit evitar possibles boicots a la pancarta quedant-se de guàrdia durant 24 hores durant cinc dies seguits, des de diumenge passat. I per això s’hi estan nit i dia, damunt del pont, en una tenda de campanya, on de tant en tant reben alguna visita de suport per fer més agradable la seua estada. “Alguns amics hi acudixen per tal que marxem a dutxar-nos, o per fer-nos una estona de companyia, que si no tantes hores és molt avorrit, o per portar menjar, per exemple”, ha explicat Vero. També els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil o operaris del Servei de Carreteres de l’Estat s’han interessat per comprovar què hi està fent la parella damunt del pont, on també han viscut alguns moments de tensió, perquè no tothom els diu comentaris afalagadors. De fet, "últimament estem rebent alguns atacs més que suports", comenta Vero. Així, hi ha persones que, en veure'ls, llencen proclames independentistes i els fan suport, però també algú altre els llença insults. "Avui han vingut del Servei de Carreteres de Foment per dir que trucarien per fer-nos marxar d'aquí, però aquí seguim, ben ferms", assegura.

Amb totes les anècdotes que estan vivint, demà dijous despenjaran la pancarta i marxaran a l’acte institucional al Fossar de les Moreres “i l’endemà, naturalment, viurem la Diada a la Meridiana”, assegura. Finalment, tenen previst penjar la pancarta al Montsià en els propers dies.