Horta de Sant Joan nomena fills adoptius els pintors Mel i Leta Ramos

Redacció
06 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:04h
El ple de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan ha acordat per unanimitat nomenar fills adoptius del municipi els pintors Mel i Leta Ramos. Estos dos artistes, naturals dels Estats Units d'Amèrica, fa 43 anys que passen els estius al municipi de la Terra Alta, on hi tenen la segona residència, tal com recorda la proposta de nomenament presentada per l’equip de govern.

Mel Ramos (1935), natural de Sacramento (California) als EEUU d’Amèrica, és un reconegut artista del Pop Art americà. Per la seva part, Leta Ramos 1934), natural de Auburn (California) als EEUU d’Amèrica, és pintora i model artística del seu marit.

A més, durant tots aquests anys, han cultivat relacions d’amistat i veïnatge amb els habitants del municipi, integrant-se en la seva vida social i col·laborant de forma altruista en iniciatives de diferents àmbits municipals. En concret, es fa referència a la mostra Mel&Leta Ramos que va tenir lloc l’estiu de 2013 al Convent de Sant Salvador.

La proposta de l’equip de govern també destaca que Mel i Leta Ramos han actuat com ambaixadors artístics i culturals del poble d’Horta per tot el món, principalment per galeries d’art d’Europa i Amèrica.

Finalment, l’Ajuntament d’Horta també destaca que els nous fills predilectes han convidat i acollit com a visitants a Horta a personalitats del món cultural i artístic d’arreu del món.
L’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, ha avançat que el proper dilluns, durant el pregó de les festes majors, es farà el lliurament del diploma de fills predilectes.