Música i castells ebrencs per omplir d'animació la Meridiana l’11S

Grups musicals i culturals s'afegixen a la crida de l'ANC i Òmnium per participar de forma massiva a la Via Lliure | Els manifestants de les TE se situaran amb punters blaus als trams del 15 al 18

Redacció
02 de setembre del 2015
Actualitzat el 22 de setembre a les 14:31h
Un moment de la roda de premsa que ha tingut lloc esta tarda a Tortosa.
Un moment de la roda de premsa que ha tingut lloc esta tarda a Tortosa.


Els grups musicals i culturals ebrencs que posaran ritme i ambient per acompanyar els participants a la Via Lliure de la Meridiana del proper 11S s’han sumat avui a la crida a la participació massiva que han fet en una roda de premsa conjunta a Tortosa l’Assemblea Nacional Catalana a les Terres de l’Ebre i Òmnium Cultural. Ha estat una  crida a formalitzar les inscripcions en els dies que resten i a comprar els tíquets per omplir els seixanta autobusos disponibles que desplaçaran la gent del territori, que s’afegiran als desplaçaments en tren i en vehicles particulars. “A l’Ebre hem comprovat en altres ocasions que la mobilització social serveix i ens ha permés arribar on som, i ara cal pensar que la feina de cara a assolir la independencia del nostre país no està feta, cal acabar-la”, ha afirmat Irene Negre, representant de l’ANC de les Terres de l’Ebre al secretariat nacional. El color blau representarà, a través dels punters, els ebrencs, que se situaran als trams 15 al 18 a la Meridiana.


A partir de les 15.30 hores, diversos grups musicals ebrencs i colles castelleres animaran la manifestació. Hi actuaran Montse Castellà, Lo Gitano Blanc, Joan Rovira i els Xeic, a més del Grup de Dolçainers de La Sénia, el grup de grallers els Pirates de l’Ebre, los Xics Caleros, Xiqüelos i xiqüeles del Delta i la Banda per la Independència.

Les assemblees locals de l’ANC desplegaran parades a nombrosos municipis, el proper cap de setmana, per posar a la venda els tíquets del desplaçament. També es poden formalitzar les inscripcions a través dela web via.assemblea.cat i del telèfon 93 522 1109. “Les inscripcions van pujant poc a poc i pensem que, com en els últims anys, omplirem i assolirem les espectatives”, ha assegurat Negre. “Serà una jornada festiva per demostrar al govern espanyol que la flama seguix activa davant els seus atacs, i per posar el granet de sorra per demostrar unitat davant del món”, ha apuntat. L’ANC a les Terres de l’Ebre confia que la manifestació de l’11S  serà el pròleg a una participació massiva a les eleccions del 27S, que contempla com “el plebiscit que l’Estat espanyol no ens ha deixat fer i que posarà en pràctica el nostre dret a decidir com a país”, ha remarcat Negre.