Control policial especial a l'AP-7, a l'Aldea, en el dispositiu 'Pas de l'Estret'

Redacció
28 d'agost del 2015
Actualitzat el 13 de setembre a les 9:35h
Control policial de vigilància a l'AP7, a l'Aldea.
Control policial de vigilància a l'AP7, a l'Aldea. | Trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra han establert avui un control policial de vigilància a l’AP-7, a l’Aldea, en el marc del retorn del dispositiu de trànsit ‘Pas de l’Estret 2015’. L’operatiu té com a objectiu garantir la seguretat viària dels viatgers que, un cop acabades les vacances, es desplacen entre el nord d'Àfrica i Europa, segons han informat els Mossos. Els controls es van començar a fer fa uns anys per evitar les sobrecàrregues excessives que solien portar molts vehicles, la qual cosa implicava un perill per a la seguretat. El cap de l'àrea regional de Trànsit dels Mossos d'Esquadra de Terres de l'Ebre, el sotsinspector Sergi Saladie, ha destacat que les sobrecàrregues han anat a menys i ara, “la majoria  d’infraccions detectades són la sobreocupació, no fer ús dels cinturons ni dels sistemes de retenció infantil.

Esta acció preventiva de vigilància, que continuarà en marxà fins al 15 de setembre, pretén evitar sinistres de trànsit dels viatgers que durant esta època estiuenca es desplacen per Catalunya i sobretot per l’autopista AP-7 durant el viatge que realitzen entre el nord d’Àfrica i els països europeus on resideixen (sobretot França, Bèlgica, Itàlia i Alemanya) i també des de Catalunya cap als seus països d’origen del Magrib. El dispositiu ‘Pas de l’Estret’ s’establix en col·laboració amb Abertis Autopistes, Áreas i el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112.

En els controls policials de trànsit del dispositiu ‘Pas de l’Estret’ hi participen efectius de les àrees regionals de Trànsit (ART) de  Girona, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. En els controls, a més de vigilar les condicions de viatge del conductor, els ocupants i del vehicle, es repartixen uns tríptics amb consells sobre seguretat viària a tenir en compte tant abans d’iniciar el viatge com un cop s’és a la carretera. Pel públic a qui van adreçats aquests fulletons, la informació està en francès i àrab, a banda d’en català i castellà.