L’escriptor Jesús Maria Tibau guanya el premi de narrativa Ribera d’Ebre

Andreu Prunera
28 d'agost del 2015
Actualitzat a les 15:41h
990_1440744015Tibaupor
990_1440744015Tibaupor

Tibau va recollir el premi este dimecres a la nit.

L’escriptor tortosí Jesús Maria Tibau ha estat guardonat amb el premi Ribera d’Ebre de narrrativa per la seua primera novel·la, El nostre pitjor enemic. Tibau, que ha publicat cinc reculls de contes i relats breus, va rebre el guardó este dimecres en la XXXIII nit literària de Vinebre, que va obrir les festes majors del municipi.

El nostre pitjor enemic és una novel·la amb un rerefons psicològic protagonitzada per un comandant encarregat d’acompanyar un dictador enderrocat a l'exili, en una illa. “Una història on un personatge que ha fracassat a la vida i que no és ningú trobarà finalment la possibilita d’esdevenir una persona de rellevància i, a la vegada, descobrirà qui ha estat el responsable del seu fracàs”, avança Tibau.

Es tracta de la primera novel·la d'este autor, que ha publicat fins a nou reculls de contes i relats breus. “La novel·la és un gènere diferent i, esta en concret, vaig llegir-la fins una quinzena de vegades perquè no n'estava molt segur”, assegura l’autor. Tot i això, destaca que té més històries en ment per seguir la seua trajectòria com a novel·lista.

La portaveu del jurat del premi de narrativa Ribera d’Ebre, Sílvia Veà, va assenyalar “el rerefons psicològic i moralitzador de la trama, darrere d’una història fascinant”, com un element determinant perquè El nostre pitjor enemic s’haja endut el premi. Enguany s’hi van presentar onze obres d’autors vinguts d’arreu de Catalunya i el País Valencià.

La dotació del premi de narrativa de la Ribera d’Ebre és de 3.000 euros i la publicació de l’obra per part de l’editorial Cossetània, que es presentarà l’any vinent en la pròxima nit literària de Vinebre.

El sopar literari va donar el tret de sortida a les festes majors de Vinebre, i va estar presidit pel conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, que va estar acompanyat pel president del Consell Nacional de Cultura i Arts, Carles Duarte; el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, i l’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim.