Amposta aposta per unes festes que atraguen gent de fora i generen retorn econòmic

L’Ajuntament d’Amposta sosté que els actes incorporats per Esquerra d'Amposta han tingut un impacte econòmic positiu per a la ciutat

Redacció
26 d'agost del 2015
Actualitzat el 13 de setembre a les 9:31h
L'acte commemoratiu del centenari de la primera pedra del Pont Penjant va reunir unes 2.000 persones.
L'acte commemoratiu del centenari de la primera pedra del Pont Penjant va reunir unes 2.000 persones. | Ajuntament d'Amposta

Unes festes participatives amb propostes atractives per atreure gent de fora de la ciutat i potenciar així l’impacte econòmic sobre el comerç i la restauració. És la fórmula que vol prioritar l’Ajuntament d’Amposta a l’hora de programar els actes que anualment constituïxen la festa major. Una aposta que, enguany, segons ha destacat l’alcalde Adam Tomàs en una roda de premsa de balanç de festes, s’ha desplegat amb èxit i ha generat un important volum de negoci, ha dit, sense quantificar-lo. En tot cas, ha afirmat, compensa l’increment del 8 % sobre el pressupost previst.

Tomàs, acompanyat del regidor de Festes, Ramon Bel, i del responsable de Bous, Marc Fornós, ha defensat que les festes majors de la capital del Montsià s'han de convertir en un pol d'atracció de gent de fora per afavorir a la dinamització econòmica de la ciutat. "L'obsessió d'este equip de govern és dinamitzar la ciutat i aprofitarem qualsevol esdeveniment per fer-ho. La nostra voluntat és allunyar-nos de l'endogàmia que hi havia fins ara", ha apuntat.

Sobre esta base, l’alcalde ha destacat "l'èxit" dels actes que l'equip de govern d'Esquerra Amposta (EA) ha incorporat al programa: els concert dels Quicos, Pepet i Marieta, Catarres i El Mafio (diumenge 23) i el gran acte de commemoració del centenari del pont penjant. "Estos actes han comportatt un sobrecost d'uns 20.000 euros, una xifra que representa un increment de només el 8 % del pressupost previst per a festes, de 270.000 euros (amb bous inclosos)", ha dit Tomàs, tot remarcant que és "una xifra baixa pel volum de negoci que s'ha generat a la ciutat". Amb tot, l'alcalde d'Amposta ha assenyalat que està "convençut" que l'any vinent es pot aconseguir mantindré el mateix model de festes gratuïtes i participatives “sense incrementar-ne el cost". El regidor Ramon Bel ha aportat les dades d’assistència a alguns dels actes més destacats. Així, el concert dels Quicos va aplegar més de 4.000 persones, el de Pepet i Marieta, organitzat conjuntament amb l'entitat Surt al Castell, més de 2.000 i el dels Catarres i El Mafio, més de 6.000. Quant al concert de bandes, el regidor de Festes ha assenyalat que un miler de persones el va seguir des de la plaça de l'ajuntament i unes 300 des del carrer major gràcies a la pantalla que va instal·lar el consistori, mentre que l'acte del centenari del pont penjant va reunir més de 2.000 persones.

Pel que fa als actes taurins, el responsable de Bous de l'Ajuntament, Marc Fornós, ha explicat que la trentena d'actes programats, "tots ells ja fixats per l'anterior equip de govern" han transcorregut amb normalitat. "Hi ha hagut tres incidents", ha afegit, "dos cornades a dos corredors del bou capllaçat nocturn, que dos dies després ja van ser donats d'alta, i un el dia del concurs dels emboladors". "El pressupost ha sigut el mateix de l'any anterior, poc més de 75.000 euros", ha afegit.

Millors premis al concurs de vestits de paper
En la roda de premsa, l'alcalde ha avançat que, de cara a l’any vinent, es farà una "modificació del concurs de vestits de paper". "És nacional i els últims anys els participants són locals, per això cal, segurament, incrementar els premis que es donen, per fer-los més atractius", ha assenyalat.

Un altre objectiu per a l'any vinent, "compromís electoral d'EA", ha recordat, "és traslladar el recinte de ball a la zona del pavelló firal". "Sabem que en este punt el poble està dividit i hi ha opinions de tot tipus", ha dit Tomàs, "però provarem de fer el trasllat l'any vinent". "Si no funciona, no tindrem cap problema en tornar a l'anterior model", ha afegit.

Entre els objectius per a les pròximes festes majors estan la recuperació del berenar del bou (a la mateixa zona que es feia de l'avinguda Doctor Pujol), "que potser no podrà ser gratuït però si amb preu popular", i del concurs dels carrers engalanats.
 

El concert dels Catarres i El Mafio, amb 6.000 assistents, va tancar la festa major. Foto: Ajuntament d'Amposta