Surt al mercat una samarreta que repel·lix els mosquits

Una empresa de Terrassa ha creat una peça de roba que protegix de les picades dels insectes i que té una efectivitat del 94% | Les samarretes són aptes per a tots els públics i asseguren que no generen al·lèrgies

Europa Press
20 d'agost del 2015
Actualitzat el 06 de setembre a les 10:23h
Un dels models de la samarreta fabricada per l'empresa de Terrassa
Un dels models de la samarreta fabricada per l'empresa de Terrassa | Stingbye

Un dels models de la samarreta fabricada per l'empresa de Terrassa Foto: Stingbye


L'empresa tèxtil de Terrassa Stingbye ha dissenyat i fabricat unes samarretes que repel·lixen els mosquits i altres insectes, són aptes per a tots els públics i no generen al·lèrgies. Estan elaborades amb un teixit que es compon, entre altres coses, de permetrina, una substància química sintètica repel·lent d'insectes i polls.

"El producte ha passat tota mena de proves i avals de laboratoris", ha assenyalat a Europa Press una de les sòcies de la companyia, Sílvia Oviedo, i té una efectivitat del 94%.

Té l'aprovat de l'Institut Tropical del Brasil i el laboratori suís Sanitized. Uns permisos que han dilatat la comercialització del producte: "Comencem amb les proves fa quatre anys i entre aquests avals i els nostres propis estudis s'ha allargat tot aquest temps", ha afirmat.

Precisament, este període d'anàlisi és la garantia, ha indicat Oviedo, d'"un producte nou que no té res a veure amb els quals hi ha al mercat" en al·lusió als pegats, les polseres i les locions contra aquest insecte que fan servir en general la citronela.

Producció 100% terrassenca

Per esta raó ha apuntat que "la gent sap que aquests altres articles no han funcionat"; així i tot, el 2014, ha explicat, van fer una petita immersió per algunes farmàcies de la ciutat vallesana.

La producció de les samarretes es fa de manera íntegra a Terrassa i té 80 punts de venda repartits per Catalunya, Madrid, Andalusia i les illes Canàries i, després de superar l'equador de l'estiu, "la venda és significativa", assegura.