La Ràpita programa una cinquantena d’activitats a les Jornades Culturals de setembre

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament prepara trenta dies d’activitats | Sommeliers, Eufònic i Toni Albà, els plats forts

Redacció
19 d'agost del 2015
Actualitzat el 06 de setembre a les 10:22h
990_1439983080JJCC
990_1439983080JJCC

L'alcalde, Josep Caparrós, i la regidora Èrika Ferraté, en la presentació de les jornades, este matí. Foto: Ajuntament de La Ràpita


Música, teatre, exposicions, festivals i cultura tradicional protagonitzaran el final de la temporada turística a la Ràpita i, juntament amb la programació de les festes de la Mare de Déu de la Ràpita (del 5 a l’ 11 de setembre), buscaran atreure públic interessat en l’oci i la cultura. Per aconseguir-ho, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Ràpita ha programat 30 dies d’activitats que inclouen una cinquantena de propostes ben diverses, entre les quals destaca la celebració d’Eufònic –el Festival d’Arts Sonores i Visuals a les Terres de l’Ebre- del 3 al 6 de setembre; l’actuació de Toni Albà amb el seu espectacle Audiència irreal (6 de setembre); el concert del grup Sommeliers (30 d’agost), amb la clarinetista rapitenca Teresa Nogueron com una de les cinc integrants; o la cinquena edició d’Un concert per la Ràpita, format que agrupa la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca amb les corals locals i tota la gent que s’hi vol sumar per cantar l’himne de Sant Carles de la Ràpita, un tema del musical Mar i cel i l’himne d'Els segadors, entre d’altres.

Les activitats protagonitzades per entitats i associacions locals també tenen un pes específic en esta programació, amb actes com el Festival Folklòric dels Alfacs (29 d’agost), la Trobada Gegantera (12 de setembre) o la Trobada de Bandes de Tambors i Cornetes (19 de setembre).

Entre les novetats s’hi poden trobar les jornades anomenades Camins conscients, conferències i sessions pràctiques sobre tècniques i teràpies de creixement personal i millora de la salut (12 i 13 de setembre) o una conferència i una exposició fotogràfica sobre el món de l’espeleologia (25 al 27 de setembre).

Un dels actes més esperats pel públic i que la regidoria de Cultura vol destacar és la presentació del llibre La nova i reial població de Sant Carles de la Ràpita. 1780-1794, de la rapitenca Noèlia Borràs. Una publicació de Cossetània edicions, que és el treball amb què es va doctorar Cum Laude la historiadora rapitenca. La cita serà el divendres 18 de setembre a les 20.00 h a l’Església Nova.

L’Ajuntament rapitenc ha apostat “per una programació diversa i extensa, amb activitats relacionades amb molts àmbits culturals, per poder arribar al major nombre de públic possible”, segons han destacat en la roda de premsa de presentació de les Jornades Culturals, l’alcalde de la població, Josep Caparrós, i la regidora de Cultura, Èrika Ferraté.