Amics de les Arts, Gertrudis i Manel Fuentes, a les Festes de la Cinta de Tortosa

Tindran lloc del 3 al 7 de setembre

Redacció
06 d'agost del 2015
Actualitzat el 21 d'agost a les 16:04h
Este matí s'ha presentat el cartell de festes, obra d'Ignasi Barrera.
Este matí s'ha presentat el cartell de festes, obra d'Ignasi Barrera. | Ajuntament de Tortosa

Els concerts d'Amics de les Arts, Gertrudis i Manel Fuentes, este últim amb el suport del Restaurant el Parc, són algunes de les propostes musicals destacades de les properes Festes de la Cinta de Tortosa, que tindran lloc del 3 al 7 de setembre, segons el programa que s’està acabant de tancar. També es recupera el concert de final de festes de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i hi haurà tres nits de ball amb orquestra i altres concerts amb grups locals. Tots els concerts seran gratuïts. Estes novetats s’han donat a conèixer avui durant la presentació del cartell de festes, obra del dissenyador Ignasi Barrera.

Una gran lletra C, formada amb una il·lustració d'un únic traç que reprodueix els principals elements del seguici festiu de Tortosa, amb les cucaferes, gegants, capgrossos, el bou i l'àliga, sobre un fons groc llimona, configura la icona gràfica de la festa major de Tortosa, que aquest matí han presentat l'alcalde, Ferran Bel, el regidor de Festes, Domingo Tomàs, i l'autor del disseny.

"El cartell esdevé una mena de signatura de caràcter propi, la inicial de la patrona, alhora que representa els elements més populars a través de les figures del seguici. Per tal de que el resultat final siga proper i dinàmic, s'ha utilitzat la il·lustració per al cartell", ha explicat l'autor. L'alcalde s'ha referit a les festes d'engany en clau de manteniment d'un "model participatiu que permet generar ambient de festa sense paralitzar la ciutat". Les festes tindran com a jornada prèvia dissabte 29 d'agost, data en què té lloc la presentació de pubilles i pubilletes, i el pregó de la festa major.