Comencen les obres de construcció de la nova cuina de l'Hospital Verge de la Cinta

Redacció
29 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:26h
Està previst que les obres acaben a primers d'octubre.
Està previst que les obres acaben a primers d'octubre. | S. Berbís

Esta setmana s’han començat les obres de millora i modernització de la cuina de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) que, amb una durada prevista de dos mesos i mig, finalitzaran la primera setmana d’octubre. La inversió en obres de construcció i equipament en este espai, d’uns 400 metres quadrats de superfície, és de 900.000 euros, finançats per la concessionària de la cuina, Arcasa. El projecte inclou un sistema de producció en fred per millorar la qualitat dels àpats, tal com la mateixa empresa va instal·lar a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona l’any 2010.

Provisionalment, i mentre duren les obres, les tasques de la cuina de l'HTVC es porten a terme a la cafeteria de personal a fi de garantir la seguretat dels pacients. Per este motiu, durant este període, s'ha unificat el servei de cafeteria, tant per als usuaris com per al personal, a la cafeteria externa.

“La nova cuina farà possible un nou sistema de producció dels menús que es basa en l’elaboració en fred”, segons ha informat l’Institut Català de la Salut. Això permet cuinar els plats amb una antelació d’uns dies i conservar-los a una temperatura de quatre graus. Amb esta tècnica els aliments no perden les seues propietats nutritives fins que se’ls sotmet a un procés de regeneració per inducció en les mateixes plantes de l’hospital i se servixen, en condicions òptimes, a les habitacions i a les cafeteries del personal i dels usuaris. “Este sistema garantix la seguretat i la qualitat alimentàries i millora la percepció de l’usuari”, afirma l’ICS.