Programa de Creu Roja a Amposta per ajudar famílies amb tots els membres a l'atur a trobar faena

Disset persones de les famílies ateses el 2014 van acabar l'any amb un contracte laboral

Redacció
27 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:45h
A la província el projecte es desenvolupa a Creu Roja Amposta.
A la província el projecte es desenvolupa a Creu Roja Amposta. | Creu Roja

La Creu Roja du a terme des del 2014 un programa d'ocupació pioner adreçat a famílies amb tots els membres a l'atur. A la província de Tarragona el programa s'està desplegant a Amposta gràcies a fons propis de la institució humanitària i finançament provinent de l'IRPF. Durant el primer any, el programa ha atès 57 persones (30 dones i 27 homes), pertanyents a 27 famílies. En 17 d’estes famílies, com a mínim una persona del nucli familiar va acabar l'any amb un contracte laboral.

Creu Roja treballa amb tots els membres de la unitat familiar i analitza les diferents possibilitats que tenen de trobar una feina, buscant implicar tots els membres en la millora de la situació. La intervenció familiar permet no només tractar les competències laborals, sinó també aconseguir un major compromís de tots els membres en la cerca de treball. També permet treballar altres aspectes relacionats, com la corresponsabilitat a l'hora d'assumir les tasques domèstiques o pautes per millorar l'economia domèstica.

Victòria Jiménez, tècnica responsable del projecte a Amposta, destaca les particularitats d'esta iniciativa: "D'inici treballem conjuntament amb tots els membres de la família, que en moltes ocasions viuen situacions molt complexes, i intentem millorar aspectes com la comunicació o la motivació. Després intentem preparar un itinerari laboral personalitzat per a cada persona".
Per dur a terme este projecte també ha estat necessària la col·laboració empresarial. S’han contactat 51 empreses, 38 de les quals del territori.

Enguany el projecte continua i, per exemple, per a la tardor ja està prevista una formació capacitadora d'ajudant de cuina i cambrer adreçada a una dotzena de persones.

Al conjunt de Catalunya, l'any 2014 el programa va atendre 257 persones de 120 famílies. Com a mínim una persona de 62 d'estes famílies va trobar feina gràcies al programa d'ocupació.

Segons l’EPA del 1r trimestre de 2015, a Catalunya hi ha actualment 239.000 llars amb tots els membres a l’atur, on hi viuen 335.800 persones. En este context, la Creu Roja considera necessari intervenir de forma integral amb estes famílies.