El Festival Deltebre Dansa s’acomiada després de rebre 12.000 espectadors

Redacció
20 de juliol del 2015
Actualitzat el 21 de juliol a les 16:13h
El ballarí i coreògraf Roberto Olivan, amb els participants d'esta onzena edició.
El ballarí i coreògraf Roberto Olivan, amb els participants d'esta onzena edició. | Deltebre Dansa

150 participants de 50 nacionalitats, 400 participants d’iniciació i un increment d’assistència fins als 12.000 espectadors. Són algunes de les dades que ha generat l’onzena edició del Festival Deltebre Dansa, que ha tancat portes amb la fita d’haver convertit Deltebre en capital cultural durant quinze intensos dies. Així ho ha destacat el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras Albà: “Deltebre és amb Deltebre Dansa, a través de la dansa, la porta de la cultura a Catalunya; és en cultura, la millor cara i ambaixador de Catalunya al món”. Després de dos setmanes tan dinàmiques, la ciutat efímera Deltebre Dansa suma un nou any d’èxit a les seues ja onze edicions de creació.

Tallers professionals, classes d’iniciació i una àmplia i diversa programació d’espectacles de dansa i circ contemporani van donar pas dissabte a la cloenda del Festival Deltebre Dansa. La darrera nit del Festival va començar amb la Mostra d’Iniciació que els participants amateurs van preparar al llarg dels quinze dies; després, es va projectar un vídeo resum del jove realitzador Albert Vidal sobre esta edició; a continuació, Race Horse Company va deixar al públic amb la boca oberta amb una espectacular actuació de circ contemporani i, finalment, van ser Pepet i Marieta els qui van posar l’accent musical a la nit amb un concert que va fer moure a tothom.

Del 6 al 19 de juliol, Deltebre Dansa ha desplegat moltes novetats, com ara l’estrena de la Nit Solidària i del Circ; l’ampliació de l’oferta dels cursos d’iniciació, i els canvis en la infraestructura del recinte, on s’han afegit noves zones com l'envelat Xirin, però, a més, s’han adequat millor els espais com l'envelat Deltebre Dansa. A més, la novetat més important d’enguany, la integració del sistema d’entrades gratuïtes, ha permès congregar amb més facilitat els 12.000 espectadors que han passat per la ciutat efímera, entre l'envelat principal i l’espai exterior habilitat amb la pantalla gegant que projectava els espectacles en directe.

A l’acte de cloenda, van dirigir unes paraules d’agraïment a tots els participants i a les persones que han fet possible Deltebre Dansa 2015, el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el fundador i director artístic del Festival, Roberto Olivan, acompanyats per la directora dels serveis territorials de l’Esport de les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, i la tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Deltebre, Carme Franch. També van assistir a l’acte el president de la Cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre (NOMEN, principal patrocinador del Festival), Jordi Casanova, i diversos representants patrocinadors del Festival.