Agricultura abonarà en breu els ajuts agroambientals a l'arròs, producció integrada i ramaderia ecològica

Redacció
18 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 d'agost a les 9:22h
El Consell de Ministres va aprovar ahir la distribució de fons a les Comunitats Autònomes dels imports aprovats en Conferència Sectorial, de 16 d’abril de 2015, entre els quals figura la distribució dels imports corresponents a l’aportació de l’Estat al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya. Això ha de permetre que a partir del proper divendres, 24 de juliol, el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya abone els ajuts a la gestió zones humides RAMSAR (arròs), a la producció integrada, i a la ramaderia ecològica.
 
L’import total que s’abonarà és de 17.9 milions euros, dels quals 5,3 són a la producció integrada, 5,2 al foment de la ramaderia ecològica i 7,3 a l’arròs.
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, va obtindre recentment el compromís de la ministra Isabel García Tejerina de portar abans que s’acabés el mes de juliol al Consell de Ministres l’aprovació dels traspassos de fons que Catalunya ja tenia reconeguts, acreditats i aprovats prèviament en Conferència Sectorial d’Agricultura des de fa mesos. D’aquí que ahir Ciuraneta mostrés la seua “satisfacció pel fet que l’Estat haja complert el compromís adquirit en el seu dia per la ministra”, va dir, si bé va lamentar que l’import aprovat transferir a Catalunya, 2,4 milions d'euros, no assolisca la xifra dels 4,5 milions d’euros que són el total pendent de transferir a Catalunya del cofinançament del PDR i que s’haurien d’haver rebut ja.
 
El Departament informa en una nota de premsa que “l’endarreriment que Catalunya arrossega en la recepció d’estos fons perjudica més de 8.800 expedients, especialment dels sectors de la ramaderia ecològica, la producció integrada, als que apliquen mesures de gestió de zones humides vinculades al conveni RAMSAR (arròs), i també a les zones de muntanya i altres zones desfavorides que necessiten una discriminació positiva”.