El ple d'Ulldecona aprova els sous del nou equip de govern

Tres regidors tindran dedicació exclusiva i dos dedicació parcial. Les seues retribucions suposaran un estalvi anual respecte al mandat anterior de 40.200 euros | S'aprova també el cartipàs municipal

Redacció
14 de juliol del 2015
Actualitzat el 15 de juliol a les 8:44h
Regidors que conformen el ple de l'Ajuntament d'Ulldecona.
Regidors que conformen el ple de l'Ajuntament d'Ulldecona. | Cedida

Regidors que conformen el ple de l'Ajuntament d'Ulldecona. Foto: Cedida


L’Ajuntament d’Ulldecona va celebrar este dilluns el primer ple del mandat 30 dies després de la constitució del nou consistori.

Durant la sessió, de caràcter extraordinari, es van aprovar, sense cap vot en contra, els drets econòmics dels membres electes. Tots els regidors de l'equip de govern rebran un sou per la seua tasca. Així, es van establir dos dedicacions exclusives amb una retribució de 1.500 euros bruts mensuals per al 1r i 2n tinents d’alcade (Cati Brusca i Demetrio Querol) i dos dedicacions parcials (90 % de percentatge de dedicació) de 1.400 euros bruts mensuals per al 3r i 4t tinents d’alcalde (Elvira Labernia i Albert Palacios). L’alcaldessa, Núria Ventura, tindrà dedicació exclusiva amb una retribució de 1.600 euros bruts mensuals a partir del desembre del 2015.

Segons ha exposat el govern municipal en una nota de premsa, estes retribucions suposaran un estalvi anual respecte al mandat anterior de 40.200 euros (167.200 euros en els 4 anys de mandat). Respecte al règim de les indemnitzacions dels regidors que no tenen dedicació exclusiva ni parcial, tots el de l’oposició, percebran una retribució de 80 euros per assistència a plens i 60 euros per les comissions informatives i la Junta de Portaveus. L’assignació econòmica a favor dels grups polítics consta d’un component fix mensual de 100 euros i un de variable de 65 euros per regidor.  Els alcaldes dels barris de Sant Joan del Pas, el Castell i els Valentins tenen unes retribucions fixades en concepte de desplaçaments de 200 euros mensuals i els de les Ventalles i la Miliana de 180 euros.

En el darrer apartat del ple es va donar compte de la resolució d’alcaldia de nomenament de tinents d’alcalde, la delegació de competències de l’alcaldessa en la Junta de Govern i la delegació de competències en els regidors/es. La distribució del cartipàs municipal queda de la següent manera:

- Núria Ventura, alcaldessa, assumix Governació, Urbanisme i Dinamització Econòmica
- Cati Brusca, 1a tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Patrimoni i Participació
- Demetrio Querol, 2n tinent d’alcalde i regidor de Serveis Generals i Personal
Elvira Labernia, 3a tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Festes i Barris
- Albert Palacios, 4t i regidor de Benestar i Ocupació