El festival Sirga s’escampa cap a espais de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta

De Flix a Miravet, Riba-Roja d’Ebre, Corbera d’Ebre i Vinebre

Redacció
14 de juliol del 2015
Actualitzat a les 9:30h
El centre neuràlgic es manté a Flix, però comença la itinerància cap a altres municipis.
El centre neuràlgic es manté a Flix, però comença la itinerància cap a altres municipis. | Sirga Comunicació

El festival Sirga-Músiques de Recerca i Patrimoni encara esta setmana la recta final fins al dissabte 18 de juliol amb molt bones perspectives. Tot i que el centre neuràlgic es manté a Flix, esta segona setmana el festival s’escamparà a diferents espais de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Així s’han organitzat concerts a Miravet, Riba-Roja d’Ebre, Corbera d’Ebre i Vinebre. Concretament, a Riba-Roja col·laborarà amb el certamen 'Poesia als Balcons'.

Avui dimarts tindrà lloc el darrer esdeveniment al Refugi antiaeri a les 22.00h, en un concert d’electroacústica i veu a càrrec de Lucrecia Ugena i Ezequiel Esquenazi. A partir d’aquí s’iniciarà la itinerància del festival amb un concert de música improvisada electroacústica sobre les Brigades Internacionals a càrrec d’Antony Maubert a l’Església del Poble Antic de Corbera d’Ebre, demà dimecres, i amb un doble concert al Castell de Miravet, dijous, amb música acusmàtica i vídeo a càrrec del Col·lectiu Alcôme (París), a partir d’un seguit d’obres seleccionades de la convocatòria Internacional oberta per al Castell de la població riberenca.

Divendres 17 el festival es traslladarà a Riba-Roja d’Ebre, on ‘Bandabòlit’ farà un espectacle dins del cicle ‘Poesia als Balcons’, que se celebra cada juliol a la població. Serà un esdeveniment de carrer, amb músiques improvisades i poesia recitada. El festival riba-rojà gira enguany entorn de Joan Brossa, poeta polièdric i eclèctic. Hi trobarem amics personals del poeta català com la rapsoda Núria Candela, la directora de la Fundació Joan Brossa, Glòria Bordons, o Hausson, mag i amic personal de Brossa. Els poetes convidats faran les anomenades ‘accions brossianes’ o performances. Així actuarà el trio format per Joana Garcia, Mercè Prunera i Elena Peralta que, amb ‘Big Bang Brossa’, sumaran sinèrgies amb els músics de ‘Bandabòlit’. És característic del cicle que, com indica el seu nom, els poetes recitin des dels balcons, “perquè la poesia surt de les cases, dels prestatges i es proclama des dels balcons”, explica el seu director Josep Maria Viñes. Hi haurà activitats com els ‘Tuitpoemes’ de Cristina Company i Pere Pèries, o la visió de la jove Marta Botet, ‘booktuber’ que ens visita per a donar-nos la seva visió del festival.

Vinebre també se suma al projecte territorial i, a la recent rehabilitada Ca Don Joan, podrem gaudir del concert de la soprano tortosina Cecília Aymí i la flauta de Marc Horne, en un concert per a veu, flauta i electrònica que tindrà lloc el dissabte 18. Però a Flix encara quedaran activitats, com el ‘Sopar Multisensorial’ amb àpat, tast de vins, música acusmàtica i vídeo a càrrec d’Alcôme. I el festival es tancarà a la Plaça Major, amb Tunnel Ensemble, improvisació amb saxo i música electrònica dissabte 18.

Es poden consultar aquí la programació i els horaris.