CiU i ERC pacten una «aportació suplementària» d’aliments a les families necessitades durant l’agost

Els republicans i el govern municipals rebutgen una moció de Movem que apostava per ampliar el servei de menjador a l'agost

Redacció
07 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:35h
La moció d'ERC sobre la querella argentina va ser aprovada anit al ple.
La moció d'ERC sobre la querella argentina va ser aprovada anit al ple. | S.B.
Tortosa va celebrar este dilluns el primer Ple ordinari del nou mandat municipal (2015-2019), que ha servit per visualitzar la nova composició i distribució dels grups municipals, sorgida de les passades eleccions locals. Entre els punts aprovats destaca el Pla econòmic-financer 2015-2016, que el govern de l'Estat estableix com a obligatorietat a totes les administracions locals. L'alcalde, Ferran Bel, ha estat molt crític amb l'anomenada "regla de la despesa", en la mesura que representa un "encotillament absurd" als governs locals, amb situacions com l'incompliment de la societat Gesat, que gestiona l'Hospital de la Santa Creu, per incrementar la despesa com a conseqüència de l'augment de l'activitat assistencial, que té el finançament garantit. "Què se suposa que hem de fer: dir als malalts que fan diàlisi que no podem fer-los-la perquè incomplim la regla de la despesa?", s'ha preguntat irònicament l'alcalde. 

El Ple també ha aprovat una modificació puntual del POUM en l'àmbit del Pla parcial Horta de Sant Vicent, als efectes d'incloure 3.000 m2 d'aprofitament urbanístic a ADIF quan es desenvolupe este sector. Esta superfície va cedir-la ADIF en les obres de conversió en via verda de l'antiga línia del ferrocarril.

En l'apartat de mocions dels grups municipals. el Ple ha aprovat una moció del grup del PSC, transaccionada per ERC, en què es demana que es presente formalment el contingut del Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre i que la Generalitat convoque una taula de partits per "impulsar de forma efectiva la redacció i implementació del Pla, en base al document ja redactat".

No han prosperat les propostes de PSC i Movem sobre menjadors infantils d'estiu i la del grup de Movem sobre la zona blava pels vots en contra de CiU i ERC.

En una nota de premsa, el grup municipal d'ERC ha anunciat que ha arribat a un acord amb CiU per tal que des de l'Ajuntament es cobrisca també durant el mes d'agost les necessitats alimentàries dels xiquets en situació de risc d'exclusió, mitjançant una aportació suplementària a les famílies a través de les entitats socials que gestionen el Banc d'Aliments.

A més, han destacat que des del seu grup "s'està treballant" per tal d'incloure al PAM i als pressupostos de 2016 l'ampliació del servei de campus de cara al proper estiu, així com la cobertura de les necessitats alimentàries dels infants per als diferents períodes fora del calendari escolar.