Caparrós cobrarà 48.000 € bruts i serà l'únic regidor amb dedicació exclusiva

Els regidors de govern i oposició cobraran únicament per assistència als òrgans col·legiats del consistori

S.C / Redacció
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:37h
Vista de l'Ajuntament de la Ràpita des de la plaça Carles III
Vista de l'Ajuntament de la Ràpita des de la plaça Carles III | Gloogle Street View


L’Ajuntament de la Ràpita tindrà únicament una dedicació exclusiva, serà la de l’alcalde, Josep Caparrós. En l’anterior ple extraordinari es va aprovar amb els vots favorables dels partits de l’equip de govern (ERC, PSC, ICV i SI) el seu sou, que serà de 48.000 euros bruts a l’any.

Caparrós cobrarà uns 20.000 euros més que l’anterior batlle, Joan Martín Masdéu (CiU), però argumenta que l’augment es deu a la dedicació. Masdéu va compatibilitzar l’alcaldia amb la presidència del Consell Comarcal del Montsià, amb la qual cosa el seu sou era en concepte d’una retribució parcial.

“És un salari que està dins del que marca la normativa. La llei marca que en municipis amb el nombre d’habitants de la Ràpita l’alcaldia pot cobrar 50.000 euros. És cert que és una quantia opinable per part de tothom, però, hem de tenir molt clar que hi ha altres municipis on a part de la dedicació de l’alcaldia hi ha altres regidors amb dedicacions. No és el cas nostre i fins i tot en el cas de la Ràpita si fem la comparativa amb altres retribucions d’alcaldies en altres legislatures veiem que continua sent una retribució molt adequada”, explicava l’alcalde en declaracions a Ràdio Ràpita. “L’última dedicació exclusiva es de fa 5 anys i era de 56.000 euros”, afegia.

La resta de regidors, tant del govern com de l’oposició, cobraran unes retribucions per assistència als diferents òrgans col·legiats del consistori.  Així, l’assistència al ple es retribuirà amb 200 euros per regidor. 125 euros per assistència a la junta de govern, 75 euros per assistència a les comissions informatives i 200 per assistència a la junta de portaveus.

D’altra banda, Caparrós es compromet a renunciar a qualsevol altre càrrec: “He renunciat a l’activitat privada i a qualsevol altre càrrec institucional. La Ràpita se mereix que el seu alcalde estiga exclusivament preocupat i ocupat en el poble”, assevera.

Nova estructuració dels òrgans col·legiats
Al primer ple d’esta legislatura, el 26 de juny passat, també va servir aprovar els diferents òrgans de gestió del consistori. S’han creat 5 comissions informatives i, per primer cop, una junta de portaveus, que “ha de ser l’òrgan de reflexió, debat, anàlisi, concreció d’idees i propostes que els diferents grups de la Ràpita puguen anar treballant i construint entre tots”, segons Caparrós.

“L’objectiu que em marco esta legislatura és minimitzar al màxim la línia que pot separar grups de govern i d’oposició. Agafo el compris per d’obrir al màxim els ponts de comunicació i diàleg”, subratlla l’alcalde.