La Terra Alta es manté puntera en la recollida selectiva de residus

Només Osona la supera d'entre totes les comarques catalanes

Redacció
01 de juliol del 2015
Actualitzat a les 19:09h
Filera de contenidors per seleccionar els residus domèstics.
Filera de contenidors per seleccionar els residus domèstics. | S.B.
Els habitants de la Terra Alta aboquen selectivament el 52,4% dels residus municipals que generen. Això fa que esta comarca, amb 163,3 kilos per habitant i any de recollida selectiva bruta, un any més, estiga al capdavant del rànquing català, només superada per Osona. Entre les deu primeres comarques estan també la Ribera d’Ebre i el Montsià, i ja més cap a la zona mitja de la taula se situa el Baix Ebre, que ha retrocedit més de 10 punts percentuals en recollida selectiva bruta de residus sobre el total de residus municipals generat respecte l’any anterior. També, un any més, la Terra Alta és la comarca catalana que menys residus genera. Estes són dades extretes del balanç estadístic de residus municipals de l’any 2014, que ha presentat este migdia el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost.

L’any 2014 es van generar a Catalunya 3,6 milions de tones de residus domèstics, xifra que suposa un lleuger increment, de l’1,7%, respecte el 2013. La generació de residus per càpita s’ha situat en 1,33 kg/hab/dia, valor molt similar a la mitjana europea de 2013. Del total dels residus municipals, es van recollir selectivament un 38,3%, és a dir, 1,4 milions de tones, un 2,8% més que l’any anterior.

Dins de les fraccions ordinàries, aquelles que es produixen cada dia, la que més augmenta és la del paper i cartró (contenidor blau), en un 3,4%. Un dels motius de la recuperació pot estar associat a la caiguda del preu d’este producte, que hauria frenat els furts. També ha augmentat la quantitat total de vidre recollit (contenidor verd), en este cas, un 2,6%; i els envasos lleugers (contenidor groc), gairebé un 2%.