L'Ajuntament de Deltebre estalviarà vora 60.000 euros anuals en retribucions

Redacció
01 de juliol del 2015
Actualitzat el 02 de juliol a les 8:15h
Imatge del primer ple de la legislatura a Deltebre.
Imatge del primer ple de la legislatura a Deltebre. | Cedida

Imatge del primer ple de la legislatura a Deltebre. Foto: Cedida


El primer ple de la legislatura a Deltebre, celebrat este dilluns, va donar compte de la composició del nou cartipàs municipal i va aprovar la periodicitat de les sessions plenàries, així com la creació de les comissions informatives, el nomenament dels representants de la corporació en altres organismes, la delegació de competències del ple i les remuneracions que han de percebre els regidors.

En aquest sentit el nou equip de govern ha decidit rebaixar les retribucions del càrrecs electes "amb l’objectiu d’optimitzar recursos", segons es destaca en una nota de premsa de l'Ajuntament. Amb la reducció dels costos dels regidors s’aconseguix un estalvi anual de 57.413€. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha remarcat que “amb esta acció, en primer lloc, es generaran mecanismes per garantir la transparència ciutadana i, en segon lloc, i a partir de 2016, este estalvi es destinarà a noves accions de polítiques socials”.

D'una banda, la CUP es va abstenir i la seua portaveu Dayana Santiago va defensar que “els sous no són desproporcionats i l’import s’ha reduït". Tot i això, la CUP defensa que "encara es podria estalviar més amb les remuneracions de les assistències als plens”. D'altra banda, el portaveu del PP, Joan Bertomeu, també es va abstenir i va subratllar que el seu grup farà “un seguiment de les tasques del regidors, sobretot de les dedicacions, per saber si es fan la faena que els toca”.

Gervasi Aspa, d’ERC, tot i abstenir-se, es va mostrar d’acord amb les remuneracions: "només esperem que treballen", va afegir.

També es va abstenir, el portaveu de Compromís d’Esquerres i Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu: “és l’equip de govern qui decidix, però volem recordar que la passada legislatura hi havia dos regidors menys”, va apuntar.

La sessió va aprovat per unanimitat mantenir totes les competències del plenari al propi ple com a mecanisme de transparència amb la finalitat que la ciutadania conega tots els temes municipals. En esta mateixa línia, la periodicitat del ple municipal serà mensual i se celebrarà el primer dimarts de mes, a les 22 h a l’estiu i a les 21.30 h a l’hivern.

El ple va donar llum verd també a la creació i composició de les comissions informatives permanents i de la comissió especial de comptes, la constitució dels diferents grups municipals, la periodicitat de les sessions de la Junta de Govern Local, la creació de la Junta de Portaveus i el nomenament de representants de la corporació en altres organismes en els quals ha d’estar representat l’Ajuntament de Deltebre.

El darrer punt de la sessió plenària, de caràcter urgent, va ser l’aprovació de
les al·legacions al nou Pla hidrològic de conca redactades i consensuades a
la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.