Acció de protesta de Greenpeace contra les prospeccions de Repsol davant del Delta

Redacció
26 de juny del 2015
Actualitzat el 29 de juny a les 15:36h
Un moment de l'acció de protesta que han efectuat els activistes de Greenpeace davant la plataforma.
Un moment de l'acció de protesta que han efectuat els activistes de Greenpeace davant la plataforma. | Greenpeace

Activistes de Greenpeace han protagonitzat avui una acció de protesta davant la plataforma Casablanca contra les noves prospeccions petrolieres que l’empresa Repsol vol efectuar davant la costa del delta de l’Ebre. Arribats del vaixell Artic Sunrise, que va viure a Canàries l'assalt de les llanxes de l'Armada en missió d'escorta de la multinacional Repsol, els activistes de l’organització ecologista, dalt de zodíacs, han desplegat diverses pancartes amb el lema Prospeccions-NO i El medi ambient importa enfront de Casablanca i han simulat un abocament per denunciar “com el govern seguix ancorat en una política energètica pròpia del segle passat”.

Greenpeace recorda que “esta és l'única instal·lació en aigües espanyoles que extrau actualment cru, a penes 8.000 barrils al dia que servixen per justificar una bomba de rellotgeria a portes de l'espai protegit del delta de l'Ebre”. Segons el responsable de la campanya de l’organització, Julio Barea, “l’obstinació i suport del govern espanyol als interessos econòmics d'empreses contaminants fa difícil que Espanya puga reprendre la senda que la va portar a ser líder mundial en desenvolupament i producció d'energies renovables”.

“Amb un historial d'abocaments a la zona que obligaria a tancar qualsevol empresa a Europa, el govern d'Espanya acaba d'autoritzar a la petroliera a realitzar noves prospeccions a la zona per possiblement obrir més pous”, apunta Barea. Greenpeace en l'informe Radiografia social del medi ambient marcava esta instal·lació com un punt negre en el Mediterrani.

“No obstant això, ha arribat el moment de canviar. L'intens rebuig a les prospeccions a Canàries, Balears, València i Andalusia, o el clam general contra l'extracció de gas mitjançant la fracturació hidràulica (fracking) són magnífics exemples del que reclama la ciutadania, cada vegada més allunyada del govern”, conclou.