‘A l’americana’ es presenta el 25 de juny a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

990_1434639539presentacio-tortosa1
990_1434639539presentacio-tortosa1
Redacció
18 de juny del 2015
Actualitzat el 19 de juny a les 8:36h

Cartell de la propera presentació a Tortosa.

Després de les primeres presentacions a Ulldecona, localitat natal de l’autor, i a la Fira del Llibre Ebrenc, a Móra d’Ebre, el dijous 25 de juny tindrà lloc la presentació del llibre A l’americana a Tortosa. Serà a partir de les 19.30 hores a la biblioteca Marcel·lí Domingo, en un acte que ha estat organitzat conjuntament per aguaita.cat, que l’ha editat, i de l’associació LGTeBre (Associació de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals de les Terres de l'Ebre), en el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI.

En la primera setmana al mercat, A l’americana, del periodista Toni Muñoz, lo Mascarat, ha venut ja 150 exemplars. L’obra és un reportatge novel·lat a l’estil gonzo que narra les peripècies de l’autor del blog Lo Reüll en un viatge a Los Angeles a través del qual va desemmascar allò que s’amaga darrere de la societat capitalista nord-americana.

Estes són algunes consideracions que n’han fet els primers lectors:

Ricard Escandell, professor de literatura: "Viatge a l'Amèrica més mítica del joc, el sexe, el capitalisme i el freaquisme més descarnat a través de la mira entre tendra i despiadada, però sempre esbojarrada, d'un faldut irreverent".

Xavier Poblet, blogaire a Vinaròs News: “Una visió valenta, transparent, desenfadada i contundentment detallada de les vivències, d'un faldut a LA. El Mascarat, desemmascara bona part del somni americà. La virtut de A l'americana és per a mi la sorpresa immediata. Passar del patiment al riure a la mateixa pàgina”.

Andreu Carranza, escriptor, al pròleg: Crec que no cal recomanar esta història, es vendrà sola. El lector o la lectora que la tinga entre les mans no la podrà deixar, haurà de seguir fins al final i li quedaran ganes de més i més, com si hagués tastat una llepadeta d'esta nova droga anomenada lo Mascarat.

En este enllaç podeu trobar la compilació de la música que ha inspirat A l’americana.

A un preu de 10 euros, la podeu trobar als següents punts de venda: Barcelona: Moritz Store; Tortosa: Llibreria Viladrich; Amposta: Llibreria Rafales & Solé; Ulldecona: Llibreria Castell, Llibreria Serra, Oficina de Turisme d'Ulldecona. També podeu escriure a [email protected]