La planta d'asfalt marxa d'Ulldecona

Tornarà al seu lloc d'origen, a Masdenverge, després dels retards en la llicència ambiental

Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat el 12 de juny a les 11:58h
Fumeral de la planta d'asfalt d'Ulldecona funcionant durant els dies de proves.
Fumeral de la planta d'asfalt d'Ulldecona funcionant durant els dies de proves. | Òscar Córdoba (Via No Alquitrà Ulldecona)

Fumeral de la planta d'asfalt d'Ulldecona funcionant durant els dies de proves. Foto: Òscar Córdoba (Via No Alquitrà Ulldecona)
 

La polèmica planta d'asfalt que l'empresa Durantia volia instal·lar a Ulldecona finalment tornarà a Masdenverge.

En un breu comunicat, l'Ajuntament informa que esta setmana ha mantingut una reunió amb els responsables de l'empresa i que estos, segons la versió del consistori, haurien comunicat que "desisteixen d’ubicar la planta al polígon industrial Valldepins", atès que la tramitació de la llicència ambiental "s’ha demorat més del que esperaven".

Un dels propòsits de l'empresa era instal·lar la planta de conglomerat asfàltic en una de les pedreres d'Ulldecona per poder abastir d'una forma més directa les obres de la futura variant entre Vinaròs i Benicarló, però l'oposició veïnal seguida de la suspensió de l'aprovació definitiva del projecte per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) que implicava el trasllat de la planta a una finca amb una superfície mínima de 50.000 m2, van truncar els plans de l'empresa. Si bé l'Ajuntament va oferir com a solució el trasllat de la planta al polígon de Valldepins, ara, el retard en la llicència ambiental hauria acabat enterrant definitivament el projecte.

Segons la nota emesa per l'Ajuntament, Durantia té la intenció de tornar a traslladar la planta al lloc d'on provenia, a Masdenverge, "on ja disposen de totes les llicències municipals".