Josep Pitarch, alcaldable del PSC a la Ràpita, renuncia a l’acta de regidor

Redacció
08 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:18h
Imatge electoral de Josep Pitarch, cap de llista socialista a la Ràpita, en els passats comicis.
Imatge electoral de Josep Pitarch, cap de llista socialista a la Ràpita, en els passats comicis. | Cedida

Imatge electoral de Josep Pitarch, cap de llista socialista a la Ràpita, en els comicis passats. Foto: Cedida


L’alcaldable del PSC a la Ràpita, Josep Pitarch, ha fet pública este dilluns al matí la seua renúncia a l’acta de regidor que va obtenir després de les passades eleccions municipals del 24 de maig. La renúncia de Pitarch arriba després d'haver tancat el pacte de govern a la Ràpita, amb ERC, PSC, SI i ICV.  El candidat socialista ha manifestat que la seua voluntat és deixar la política municipal activa, després de 12 anys, per diferents motius. D'una banda, els resultats obtinguts en els passats comicis del 24 de maig, on els socialistes rapitencs van perdre 2 dels seus 4 regidors i, de l'altra, el "desgast" personal.

"Assumixo tota la responsabilitat de la pèrdua important de vots que hem tingut en estos comicis. Els resultats que es van produir a la Ràpita no han estat bons  i no hem pogut trencar la tendència a la baixa dels darrers anys". Així el lideratge del PSC al ple de l'Ajuntament i en el nou govern municipal passarà a ser per a Rosa Anglès, que tindrà com a companya de partit a Conxi Vizcarro, regidores, segons Pitarch, "que aportaran el seu treball i experiència demostrada en etapes anteriors per tal de millorar el poble".

Pitarch també ha admès que "després de 12 anys de servei públic", al qual s'hi ha dedicat "amb cos i ànima de la millor manera que he sabut, pateixes també un degast que potser no et dóna la mateixa empenta i és lògic deixar pas a companys i companyes que podran fer-ho amb moltes més ganes i il·lusió".

El regidor socialista també ha volgut matisar que no deixa la política i que continuarà treballant en el si de l'agrupació local del PSC i de la Federació de l’Ebre, en la mesura que així es necessite i s’ha mostrat agraït a la formació per la confiança que li han dispensat durant tots estos anys, ja que “a banda de donar-me l’oportunitat de poder treballar pel meu poble, també m’ha permès conèixer molta gent amb la qual tinc una excel·lent relació”

Josep Pitarch López (1971) va entrar a l’Ajuntament de la Ràpita el 2003, on ha estat 1r tinent d’alcalde fins al 2013. També ha estat responsable de diverses regidories com ara Cultura, Participació Ciutadana, Mitjans de Comunicació, Governació i Interior, Serveis i Noves Tecnologies, entre d'altres. També ha sigut conseller comarcal, del 2007 al 2010 on va presidir l’àrea de Dinamització Econòmica de l’ens. Representant dels dos organismes a nombroses entitats i organismes i portaveu del grup municipal i comarcal del PSC.