Alumnes de Vilobí d’Onyar, Sitges i Tortosa patixen una intoxicació alimentària lleu a l’alberg del Poblenou del Delta

El grup de les Terres de l’Ebre ja és a casa, mentre que els altres grups sortiran un cop ho confirmen els serveis sanitaris

Redacció
03 de juny del 2015
Actualitzat a les 23:09h
Des d'esta matinada s'ha detectat a l’alberg de colònies del Poblenou del Delta (Amposta) un possible quadre de toxoinfecció alimentària, que ha afectat a 43 alumnes de Vilobí d’Onyar, Sitges i Tortosa.
 
El quadre clínic, que ha estat lleu i no ha requerit cap trasllat hospitalari, ha comportat nàusees, vòmits i diarrees de possible origen víric, segons els serveis sanitaris del CAP de Sant Carles de la Ràpita i unitats del SEM, que s’han desplaçat fins a l’alberg i han atès els alumnes.
 
A hores d’ara, ja hi ha una vintena d’alumnes ebrencs que han tornat als seus domicilis, mentre que els grups de Girona i del Garraf ho faran tan aviat com els serveis sanitaris ho aconsellen.
 
El Servei d’Epidemiologia de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre també ha iniciat la fase de recerca de l’origen de la possible toxoinfecció, a través de la recollida dels aliments i de la femta, que seran sotmesos a les anàlisis microbiològiques i virològiques pertinents.