Tres escoles rurals del Montsià funcionaran també com a llars d’infants el curs vinent

Redacció
02 de juny del 2015
Actualitzat a les 23:39h
Imatge aèria de Freginals.
Imatge aèria de Freginals. | Dipta
El govern ha acordat dur a terme una experiència pilot perquè les escoles rurals puguen atendre infants de primer cicle d’educació infantil i que, per tant, permetrà que puguen funcionar també com a llars d’infants. Esta iniciativa començarà el curs vinent a 7 escoles rurals de Catalunya, entre elles tres a les Terres de l’Ebre, concretament a les escoles rurals de Freginals, Godall i Mas de Barberans, pertanyents a la Zona Escolar Rural (ZER) del Montsià.

L’objectiu és garantir el servei de primer cicle d’educació infantil per a les famílies que el necessiten, atès que es vol evitar que hagen de dur els seus fills a altres municipis i acaben traslladant tota l’escolarització de l’infant fora del poble o, fins i tot, canviant el seu domicili. 
Este projecte preveu que, en esta primera etapa educativa, la direcció pedagògica depenga de l’escola rural, és a dir, del departament, per bé que tal com passa a les llars d’infants municipals, l’Ajuntament del municipi es farà càrrec d’un educador per atendre el grup de xiquets.

Tal com es definix en la proposta, una escola rural és una escola pública, única al poble, amb una estructura variable, que es troba en un medi rural i que no arriba a tindre un grup per nivell educatiu. Una ZER és una institució escolar formada per escoles rurals, generalment d’un entorn proper, que es considera com un centre únic. Este curs a Catalunya hi ha 88 ZER, que engloben 278 escoles del territori, amb un total de 1.441 mestres, 314 dels quals són itinerants, i 11.048 alumnes. La ràtio d’alumne per mestre és de 7,6 i la de mestre per grup, d’1,7.