Jordan: «Es parla molt dels 4 regidors de la CUP, però les coalicions on ICV participa tripliquen resultats»

El candidat de Movem a Tortosa, citat esta tarda per l'alcalde en funcions Ferran Bel, defensa un govern de progrés a la ciutat: "Mai les forces de progrés havien sumat tant", sosté.

Redacció
28 de maig del 2015
Actualitzat el 29 de maig a les 7:59h
El candidat de Movem a Tortosa, celebrant els 4 regidors a la ciutat durant la nit electoral.
El candidat de Movem a Tortosa, celebrant els 4 regidors a la ciutat durant la nit electoral. | Montse Castellà

Els millors resultats globals a les Terres de l’Ebre en vint anys. ICV està satisfeta pel resultat de la seua estratègia al territori, presentant candidatures en coalició, com en el cas de Tortosa, o apostant per marques blanques a la Sénia i a la Terra Alta, que li han atorgat la victòria a tres municipis: la Sénia, en este cas per majoria absoluta, i també al Pinell de Brai i Corbera d’Ebre, i li fan sumar 24 regidors arreu del territori. El coordinador d’ICV a les Terres de l’Ebre ha titllat de “molt positius” els resultats a l’Ebre en la seua valoració del paper que ha fet la formació ecosocialista, destacant que “les coalicions on ICV participa hagen triplicat el nombre de regidors i obtingut representació al consell comarcal del Baix Ebre i de la Terra Alta, on no havíem entrat mai”. Pel que fa a Tortosa, Jordan, que ja durant la campanya s’havia mostrat partidari d’avaluar un possible pacte amb ERC i el PSC en cas que CiU perdés la majoria absoluta, com ha passat, ha afirmat que “mai, ni en l’època forta antitransvasament, les forces progressistes han aconseguit tan suport com ara”. Esta tarda Jordan havia estat convocat a la ronda de trobades que promou el candidat de CiU i alcalde en funcions, Ferran bel, després que ahir ho fes ERC.

“Es parla molt de la irrupció de la CUP amb quatre regidors, de la qual cosa me n'alegro per esta formació, però també cal remarcar que nosaltres hem passat de 7 a 24 (2.079 vots més que als passats comicis municipals, amb un total de 4.993 vots) i a més, hem contribuït a la consecució de la majoria absoluta històrica a Amposta”, ha destacat Jordan. També ha remarcat els bons resultats als municipis com la Sénia, el Pinell de Brai i Corbera d’Ebre, on ha estat la força guanyadora, i també a La Ràpita i Roquetes, on ha obtingut un regidor, a Aldover, on ha estat la segona força amb 2 regidors i a 39 vots del guanyador, el PSC, i la nova representació aconseguida als consells comarcals del Baix Ebre i la Terra Alta. “Hem apostat per la confluència, amb candidatures plurals i obertes, i hem comprovat que sumar multiplica”, afirma.

Pel que fa a Tortosa, on la candidatura de Movem en la que va confluir ICV ha quedat com a segona força, destaca que “haguem guanyat a dos taules de Ferreries i quedat segons a les de la ciutat, on hem fallat és a Campredó”, admet. Jordan ha fet esta valoració abans de la reunió a la qual havia estat citat esta tarda en el marc de la ronda de contactes que ha convocat l’alcalde en funcions, Ferran Bel, per sondejar possibles suports de govern. “Nosaltres ja vam dir que no donaríem suport a CiU perquè apostàvem des d’un primer moment per un canvi de govern, i seguim apostant per un govern de progrés, de fet, seria difícil de veure que ERC i el PSC, que han patit principalment el despreci per part de CiU durant tot el mandat, ara li féssen suport”. “Estem tranquils, apostem per un govern de progrés, però cal ser prudents”, ha conclòs.