El Fòrum d’Ocupació de la URV reunix una trentena d’empreses i institucions disposades a «captar talent»

Este divendres, al Campus Terres de l'Ebre de la URV | L’any passat es van lliurar 945 currículums i es van dur a terme gairebé 800 entrevistes de feina

Redacció
12 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 10:05h
El Fòrum d'Ocupació al Campus TE de la URV arriba divendres a la seua tercera edició.
El Fòrum d'Ocupació al Campus TE de la URV arriba divendres a la seua tercera edició. | Sílvia Berbís

Un total de vint-i-nou empreses i institucions participaran en el tercer Fòrum d’Ocupació Universitària que se celebrarà al campus Terres de l’Ebre el proper divendres 15 de maig. Organitzat pel campus Terres de l’Ebre de la URV, la seua Càtedra d’Economia Local i Regional i l’IDECE (Institut per al Desenvolupament de les cComarques de l’Ebre), és una trobada que pretén “ser una eina per a les empreses de captació de talent intel·lectual dels alumnes recent titulats i de tota la gent formada, i així  evitar la fuga de talent del territori”, segons els organitzadors. Així, esta trobada va adreçada tant a estudiants universitaris i de cicles superiors de totes les Terres de l’Ebre, independentment que estudiïn o hagen estudiat al campus de les Terres de l’Ebre.

Dels vint-i-nou inscrits, vint-i-quatre són empreses de diversos sectors com  ara l’industrial, l’agroalimentari, el sociosanitari, el turisme, el tecnològic i serveis empresarials i financers, que tenen la seu o operen a les Terres de l’Ebre. Els cinc restants són institucions públiques. La gran majoria de les empreses jan van participar en el Fòrum de l’any passat, durant el qual, en un sol dia es van lliurar un total de 945 currículums i es van dur a terme un total de 769 entrevistes de feina, així com també es van  iniciar els tràmits de quinze nous contractes de treball per cobrir places i perfils professionals dins d’algunes de les empreses participants.

Entre les novetats més importants d’enguany cal destacar l’organització de dos tallers, ‘Dinàmica de grup per afrontar un procés de selecció’, a càrrec de l’empresa ADECCO, una de les que participen al Fòrum, i ‘Activa el teu potencial emprenedor’, per URV Emprèn. També hi haurà una sessió formativa adreçada a les empreses sobre el suport  que presta la URV a la cerca de finançament per a la R+D+I. Enguany es disposa d’un autobús des de Tarragona fins a Tortosa per tal que els estudiants amb perfils d’ensenyaments que s’impartixen a la resta de campus de la URV puguen participar en el Fòrum.

El tercer Fòrum d’Ocupació Universitària del campus Terres de l’Ebre estarà obert de 9 del matí a les 5 de la tarda i la inauguració tindrà lloc d’11.00 a 11.30 hores. L’atenció als estands per part de les empreses serà d’11.30 a 13.30 i de 15.00 a 17.00 hores.