Móra d'Ebre rep la Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Minoritàries

Esta volta solidària vol recollir fons per a programes d'investigació.
Esta volta solidària vol recollir fons per a programes d'investigació. | Cedida
Redacció
11 de maig del 2015
Actualitzat a les 20:01h

Móra d'Ebre ha rebut avui la Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Minoritàries, una iniciativa que vol divulgar l'existència de les anomenades "malalties rares" i recollir fons per a programes d'investigació. Este repte de l'atleta Marcos Bajo, esportista amb una malaltia minoritària i una discapacitat visual, consistix a fer un recorregut perimetral per Catalunya passant per 63 poblacions i unint diverses capitals de comarca tals com Mataró, Girona, Banyoles, Olot, Ripoll, Berga, el Pont de Suert, Lleida, Móra d’Ebre, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, i finalitzant de nou a Barcelona. Este recorregut, que es va iniciar a Barcelona el 28 d’abril, superarà els 900 km en 19 etapes consecutives.

Avui, de les 10.00 h a les 12.00 h s'ha instal·lat una caravana al passeig del Pont de la capital de la Ribera, des d'on s'han distribuït materials informatius i s'han venut objectes solidaris per recaptar fons. El 100% dels beneficis d’esta recaptació es destinaran a projectes i programes d’investigació promoguts per la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER).

El principal objectiu de la Volta Solidaria és posar l'accent en estes patologies, que patixen 5 de cada 10.000 habitants. En total, es calcula que a Catalunya existixen més de 300.000 persones amb malalties poc freqüents i més de 3 milions a l’Estat espanyol. Per este motiu, mentre dure la Volta Solidària cada dia es publicarà un vídeo donant a conèixer una malaltia i es penjaran a les xarxes socials i al blog: marcosbajo.blogspot.com.es/.

La Volta Solidaria a Catalunya per les Malalties Minoritàries compta amb el suport de FEDER, COCARMI (Comitè Català de Representants de Discapacitats), FCEC (Federació Catalana d’Esports per a Cecs), SportHG, 226ers, Runnering, CEM del Guinardó, Autocaravanes Girona i de les 63 poblacions per on passa.