Esport, activitats lúdiques i dos exemplars alliberats en la Festa de les Cigonyes a Flix

Redacció
04 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:27h
Un dels dos exemplars de cigonya alliberats diumenge.
Un dels dos exemplars de cigonya alliberats diumenge. | Grup de Natura Freixe

La Reserva Natural de Sebes ha viscut un any més la Festa de les Cigonyes, que ha arribat a la tretzena edició este cap de setmana, amb tot un programa d’activitats de lleure i esport que han seduït desenes de persones. Entre els actes es va dur a terme l’alliberament de dos cigonyes procedents del centre de Vallcalent per part dels Agents Rurals. A més dissabte va tindre lloc la II Cursa de les Cigonyes, amb més de 140 participats entre la prova de 5.000 metres i la de 10.000 m.

En la cursa de 5 kms, els guanyadors van ser :  1er. Mateu Navarro, 2on. Dani Pañart i 3er. David Bertom, en absolut masculí. 1a. Doua Saoui, 2a. Ada Gasca i 3a. Neus Ferrús en absolut femení.  Rosa Maria Brull i Marc Tarragó com a primers classificats veterans femení i masculí respectivament, i Norma Pujol i Roger Alba com a corredors locals. A la de 10 kms, els vencedors en absolut Masculí van ser 1er. Àlex Méndez, 2on. Miquel Bellart i 3er. Gerard Corbella; en absolut Femení: 1a. Pilar Rus, 2a. Angelica Damoc i 3a. Júlia Roca. En veterans: Salvador Vila i en locals: Ester Torreblanca i Ruben Saladié.

La XIII Festa de les Cigonyes va portar diumenge tot un seguir d’activitats al voltant del Mas del Director, on també es va donar a conèixer una maqueta d'un esturió, una espècie de peix que properament serà re-introduïda a l'Ebre, a la zona de la reserva. Per a desplaçar-se des de l'accés a la reserva fins al Mas es va posar a disposició dels visitants un trenet, un carro amb cavall i un autocar. Les famílies amb un nadó nascut el 2014 van poder adquirir el diploma pertinent. A primera hora, els infant van gaudir de diversos jocs, proporcionats per la companyia Xarranca; a més hi havia un espai per als més petits. Seguidament es representà l'espectacle ‘Kissu’, de la companyia de titelles de Lleida. En finalitzà la representació, hi hagué els parlaments de l'alcalde de Flix, Marc Mur; del portaveu del govern del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Antonio Suárez; i del president del Grup de Natura Freixe, Josep Manel Albiac. A més dels jocs i els actes, també i hi hagué algunes parades de productes del territori i un espai on es féu una capta solidària de donatius per a aliments i productes de neteja infantil per a famílies amb dificultats.