La CUP presenta les seues 4 candidatures i els eixos programàtics a les TE

Redacció
29 d'abril del 2015
Actualitzat el 08 de maig a les 21:13h
Membres de la CUP a les Terres de l'Ebre en la presentació, entre ells els quatre caps de llista.
Membres de la CUP a les Terres de l'Ebre en la presentació, entre ells els quatre caps de llista. | CUP

“Una alternativa d’esquerres transformadora i independentista”. Esta és la carta de presentació amb què la CUP es presenta per primera vegada a unes eleccions municipals a les Terres de l’Ebre, i ho fa amb quatre candidatures; a Tortosa, Deltebre, Alcanar i Ulldecona. Ahir la formació va reunir els seus candidats ebrencs i va exposar els trets principals de la seua línia política.

En este sentiti Raül Najas, candidat per la CUP d’Ulldecona, va explicar els eixos compartits dels programes, que es basen en exigir transparència en el funcionament dels ajuntaments (des dels pressupostos, a les contractacions...), el foment de la participació ciutadana (amb decisions vinculants i consells del poble) i la remunicipalització dels serveis públics per considerar que la gestió pública és més transparent, eficient i barata. També va destacar l’aposta per les polítiques d'igualtat, amb recursos econòmics i humans i amb un seguiment i avaluació del seu grau d'aplicació i eficiència. La CUP també “prioritzarà actuacions i propostes per combatre la situació d'emergència social, prioritzant que cap persona es quede sense aigua, llum, casa i menjar per davant del pagament dels interessos a la banca”, sosté. I un altre punt destacable és “el d'avançar cap a l'economia del bé comú apostant per la pagesia i la seua dignificació, el productes de quilòmetre zero, l'ús dels recursos propis (com la biomassa) i les energies alternatives”.

Xavi Rodríguez, cap de llista de la CUP Tortosa, va explicar que l'acte central de la campanya electoral es farà el dissabte 16 de maig a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa i comptarà amb la participació d'Antonio Baños, de Súmate, i la diputada Isabel Vallet. Durant la campanya electoral també està prevista la visita del diputat David Fernàndez.

Dayana Santiago, cap de llista de la CUP Deltebre, va recordar que la formació va nàixer a les Terres de l’Ebre el febrer del 2013 “com un projecte que ve dels moviments socials i que es planteja l'entrada als ajuntaments com una eina per democratitzar-los i sobretot, com una eina més, no la més important, per transformar la societat”. També va destacar “el caràcter plebiscitari d'estes eleccions municipals i el compromís de la CUP amb el procés d'independència per canviar-ho tot”.

Finalment, Xavi Queralt, de la CUP d’Alcanar, va explicar el codi ètic de la CUP, tot afirmant que “no demanem diners a la banca per no deure res a ningú”. També ha destacat “que no creiem en la professionalització de la política, i per això, la CUP marca un màxim de dos legislatures per persona, un límit de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional i defensa la no acumulació de càrrecs polítics, així com el caràcter assembleari de les decisions i del funcionament”.