Els pobles amb una única candidatura

Els habitants de 5 municipis de les Terres de l'Ebre només tindran la papeleta d'una sola llista per votar el proper 24 de maig

Sofia Cabanes
24 d'abril del 2015
Actualitzat el 08 de maig a les 21:15h
Estat del riu al seu pas per Miravet este dimecres al matí.
Estat del riu al seu pas per Miravet este dimecres al matí. | Sílvia Berbís

En segons quin municipi del nostre territori on es presenten 6, 7 o fins a 9 candidatures, com és el cas de Tortosa, més d'un ebrenc pot tenir un maldecap a l'hora de decidir-se per qui votar. Això no passarà precisament en 5 municipis de les Terres de l'Ebre, on només s'ha presentat una sola llista.

Tots estos municipis tenen en comú el fet de petits, però no suficientment com per aplicar la normativa de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (la Loreg), en què els habitants de pobles amb menys de 250 habitants poden votar directament a diferents candidats i no al partit.

A Caseres, amb 267 habitants al 2014 (segons dades de l'IDESCAT) es presenta per primer cop una llista amparada per ERC: Tots Som Caseres - Acord Municipal, encapçalada per Manel Palau González.

A la Terra Alta també trobem el cas de la Pobla de Massaluca (354 habitants) on, com en els anteriors comicis, només CiU ha fet llista, esta vegada, però, qui la lidera és Antoni Ferré. 

A la Ribera d'Ebre tenim el cas de Miravet (774 habitants) on Toni Borrell (Entesa per Miravet - Acord Municipal) és l'únic candidat a l'alcaldia. En les eleccions municipals del 2011 la seua llista es va enfrontar amb la de CiU, que en estos comicis no ha presentat cap candidatura.

Un altre municipi riberenc, Vinebre (449 habitants), té una sola llista. Gemma Carim (CiU) torna a encapçalar la única candidatura que es presenta al municipi.

Al Baix Ebre no trobem cap poble amb estes característiques, però sí al Montsià, contretament a Freginals (405 habitants), on han passat de presentar-se 3 llistes en les anteriors eleccions municipals del 2011 (CiU, PSC i Impuls per Freginals-AM) a presentar-se únicament la llista de CiU, que encapçala novament Josep Roncero.

El cas de Prat de Comte
Amb 164 habitants, Prat de Comte és l'únic municipi de les Terres de l'Ebre on s'aplica l'article 184 de la Loreg, segons el qual cada partit, en ser un municipi d'entre 101 i 250 habitants, pot presentar fins a 5 noms. Cada elector pot donar el seu vot a un màxim de 4 candidats entre els proclamats al municipi. Són proclamats electes aquells candidats que obtinguen major nombre de vots fins a completar el nombre total de regidors a elegir en funció de la població.

Al petit poble de la Terra Alta, només CiU ha presentat una llista amb 5 noms, encapçalada novament per Juanjo Malràs, mentre que el PP i Progrés per Prat de Comte només han presentat un candidat, Francisco Basco i Josep Espinós, respectivament.