ICV presenta 11 candidatures a l’Ebre, 5 més que fa 4 anys

Jordi Jordan, Francesc Vallespí, Cristinna Bel i Pere Cabanes en la presentació del lema de campanya de Movem Tortosa.
Jordi Jordan, Francesc Vallespí, Cristinna Bel i Pere Cabanes en la presentació del lema de campanya de Movem Tortosa. | Cedida
Redacció
23 d'abril del 2015
Actualitzat el 08 de maig a les 21:15h

A Tortosa ICV es presenta juntament amb Avancem, EUiA i persones independents provinents de moviments socials i associacions a través de Movem Tortosa. Foto: Cedida
 


ICV presentarà a les Terres de l'Ebre fins a 11 candidatures, 5 més que en les últimes eleccions municipals, fet que demostra, segons el coordinador dels ecosocialistes a les Terres de l'Ebre, Jordi Jordan, "un creixement del projecte polític d’esquerres i progressista que vol transformar els pobles i ciutats a partir de l’aprofundiment de la democràcia participativa, la creació de llocs de treball i el suport a les polítiques socials". 

ICV a les Terres de l’Ebre subratlla que ha prioritzat la unitat i confluència amb altres forces progressistes, atenent la situació de cada municipi "per evitar la fragmentació d’esquerres" i fer candidatures àmplies i amb diverses sensibilitats “que puguen ser alternativa de govern i canviar realment les polítiques de cada ajuntament”. “Hem estat capaços d’entendre’ns amb Avancem, Movem, ERC, Podem i grups independents en diferents pobles i això demostra la voluntat d’unir i sumar, més enllà de les nostres sigles, ja que pensem que és un moment històric on hem d’anar junts per poder guanyar ” ha afirmat Jordan.

Així, al Baix Ebre, ICV es presentarà a Tortosa dintre de la candidatura Movem Tortosa on també hi participen Avancem, EUiA i persones independents provinents dels moviments socials i associacions de la ciutat, on l’alcaldable serà Jordi Jordan; a l’EMD de Jesus, Movem Jesús tindrà com a candidat a Ramon Pujol, membre d’Avancem; a l’EMD de Bítem, Movem Bítem serà liderat per Òscar Carles, d’ICV ; l’EMD de Campredó, Movem Campredó tindrà com a cap de llista a Francesc Piernagorda, independent; al municipi de Roquetes ICV es suma a l’Entesa i Progrés per Roquetes  on també hi són EUiA i Podem, encapçalada per Josep Bertomeu; a Aldover, ICV es presenta amb Avancem amb la candiatura “Avancem per Aldover” , encapçalada pel fins ara primer tinent d’alcalde, Ismael Villamón, membre d’Avancem.

Pel que fa al Montsià, ICV es presenta dintre de la candidatura Esquerra d’Amposta, conjuntament amb ERC i EUiA, on els candidats d’ICV ocuparan els llocs 4 i 11, Rosabel Recio i Pau Cid. A La Sénia, ICV es presenta dintre de la candidatura Futur per la Sénia, actualment amb alcaldia, on el nou candidat serà Joan Moisès, l’actual primer tinent alcalde; a  Sant Carles de la Ràpita la candidatura rebrà el nom d’ICV-EUiA per la Ràpita  amb Carles Sanchís com a cap de llista.

Finalment, ICV recuperarà presència a la Terra Alta, amb dues candidatures progressistes que actualment ocupen l’alcaldia, Corbera d’Ebre i el Pinell de Brai, vinculades abans amb el PSC i que ara han arribat a un acord amb els ecosocialistes. En aquest cas, rebran el nom d’Entesa per Corbera d’Ebre, amb Antonio Àlvarez, l’actual alcalde, com a cap de llista; i Entesa pel Pinell de Brai, amb l’actual primer tinent d’alcalde, Marc Martínez, com a nou cap de llista.