Esquerra Republicana presenta 42 candidatures a les Terres de l'Ebre

El partit destaca que és el «màxim històric» que ha presentat mai a les quatre comarques

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat el 08 de maig a les 21:16h
Gervasi Aspa i Albert Salvadó han presentat avui les candidatures totals que presenta el partit a l'Ebre.
Gervasi Aspa i Albert Salvadó han presentat avui les candidatures totals que presenta el partit a l'Ebre. | ERC

Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal presentaran 42 candidatures a les Terres de l’Ebre les properes eleccions municipals, nou més que a les últimes. Es tracta d’un “màxim històric”, remarca la Federació de l’Ebre d’ERC, fet que significa “que ens convertim en el pal de paller d’esquerres de les Terres de l’Ebre i del conjunt del país, on presentem 715 llistes”, segons ha afirmat el president, Gervasi Aspa, que ha presentat les candidatures acompanyat del secretari d’Organització de la Federació, Albert Salvadó.

Este creixement es deu sobretot a l’increment de candidatures a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, moltes de les quals estan encapçalades per “candidats nous i un nombre important de dones”, sosté ERC. Aspa s’ha mostrat satisfet que s’hagen sumat al projecte republicà un gran nombre de persones independents i també provinents d’altres formacions. Després de recordar l’evolució de candidatures municipals a les Terres de l’Ebre els darrers anys: 29 l’any 2033, 36 l’any 2007 i 33 l’any 2011, el secretari d’Organització ha fet un repàs per comarques.

Al Baix Ebre, es presenta llista als mateixos 11 municipis que l’anterior legislatura però ara també es presentarà per primera vegada una llista a Paüls, encapçalada pel jove Enric Adell. A l’Ampolla, Antonio Galve serà el nou candidat, i a Xerta, amb la suma de Més, el nou candidat serà el jove Roger Aviñó. A més, es presentarà candidatura a les 3 EMD de Tortosa. Excepte a Campredó, que repetirà com a candidat Damià Grau, a la resta es renova. José Luis Cervera ho serà per Jesús i Josep Viñas per Bítem.

Al Montsià, Esquerra presentarà les mateixes 10 candidatures que l’any 2011, amb la diferència que ara no presenta llista a Freginals; però, en canvi, sí a Godall, amb Alexis Albiol al capdavant d’Acord per Godall. Malgrat la renovació interna de les llistes del Montsià, els caps de llista seran els mateixos de la passada legislatura.

Salvadó ha destacat el creixement i la renovació a la Ribera d’Ebre, on s’ha passat de les 8 candidatures a les 12 actuals. Per primera vegada hi haurà presència republicana a Ascó, amb Josep Jaimot. A més, es tornaran a presentar llistes a pobles on feia temps que no es presentaven, i amb dones debutants al capdavant. A Ginestar, amb Conxita Pujol; a Garcia, amb Blanca López, i a la Palma d’Ebre, amb Teresa Sales. D’altra banda, també hi ha nous candidats a la Torre de l’Espanyol, amb el jove Joan Juncà; a Móra d’Ebre, amb Cinta Agné; a Móra la nova, amb el regidor Francesc Xavier Moliné, i a Rasquera, amb l’actual alcaldessa Dolors Subirats. Un altre alcalde que  per primera vegada es presentarà sota el projecte republicà és el flixanco Marc Mur. Repetixen com a candidats Montse Perelló, a Tivissa; Francesc Xavier Arbó, a Benissanet, i Toni Borrell, a Miravet, on no es presenta cap altra candidatura.

Pel que fa a la Terra Alta, Salvadó ha destacat el pas de 6 a 9 llistes electorals, i la candidatura encapçalada per Miquel Aubà a Gandesa. A Vilalba dels Arcs, Caseres i Horta de Sant Joan es presentarà llista republicana per primera vegada. A Vilalba, la candidatura l’encapçalarà la debutant Tere Mariné; a Horta de Sant Joan, ho farà la regidora independent Soraia Roig, i a Caseres, el jove Manel Palau, que és l’única candidatura que s’ha presentat. A més, s’han renovat gran part dels caps de llista anteriors. Així, el jove Blai Martí serà el candidat de Bot; Magda Serres, la de Pinell de Brai, i Jaume Descarrega el de Corbera d’Ebre. Repetixen com a candidats Neus Sanromà, a Arnes, i Sisco Blanch, a la Fatarella.

Salvadó ha deixat clar que l’objectiu “és ser la veritable força de canvi que des dels nostres pobles i ciutats impulse el nou país, contribuint a la justícia social, la regeneració democràtica i la independència de Catalunya". També ha apuntat que estes 42 candidatures deixen Esquerra “en una situació excel·lent i amb l’esperança de fer llista d’aquí a 4 anys a gairebé la totalitat dels municipis de les Terres de l’Ebre”. El primer pas, segons ell, serà intentar recuperar la presència allà on ja van fer candidatura o van tindre regidors, com per exemple Freginals, Batea, Tivenys o Riba-roja d’Ebre.