Nou partits es disputen el pastís electoral a Tortosa, set a Amposta

El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona publica avui totes les candidatures que concorreran a les municipals del 24 de maig

Sofia Cabanes
22 d'abril del 2015
Actualitzat el 08 de maig a les 21:17h
Imatge d'arxiu de les eleccions catalanes al 2012.
Imatge d'arxiu de les eleccions catalanes al 2012. | Sofia Cabanes


El Diari Oficial de la Província de Tarragona publica avui 22 d'abril les candidatures que concorreran en les eleccions municipals del 24 de maig. 

A Tortosa són 9 els partits amb intencions de disputar-se l'alcaldia: CiU (Ferran Bel), PSC (Enric Roig), ERC (Josep Felip Monclús), Movem Tortosa (Jordi Jordan), PP (Javier Dalmau), PxC (Jordi Pere Casanova), CUP (Xavi Rodríguez), Som Tortosa-Podemos (Ramona Maria Merino) i Democracia Nacional (Jasmin Gómez).  

Tot i que, d'entrada, sense opcions a obtenir representació, crida especialment l'atenció el fet que el partit d'extrema dreta d'orientació neonazi Democracia Nacional s'haja decidit a presentar candidatura a la capital del Baix Ebre. Democracia Nacional és membre de Euronat (associació de partits nacionalistes i d'extrema dreta de la Unió Europea), auspiciat per l'exlíder del Front Nacional francès, Jean-Marie Le Pen, a més de mantenir estretes relacions amb el partit ultradretà grec Alba Daurada. Amb un discurs xenòfob competirà clarament amb l'electorat de PxC.

Tortosa i Alcanar són finalment els dos únics pobles on els cercles de Podemos finalment han constituït una candidatura. A Tortosa ho han fet a travès d'una agrupació d'electors, mentre que a Alcanar la fórmula ha consistit en inscriure's a la Federació d'Independents de Catalunya (FIC).

Pel que fa a Amposta, són 7 les candidatures que finalment concorreran a les eleccions: CiU (Manel Ferré), Esquerra Amposta (Adam Tomàs), PSC (Francesc Miró), PxC (German Ciscar), Partit Comunista del Poble de Catalunya (José Juan Ferré)  i PP (Jose Antonio Baz). Tot i que s'havia anunciat, Ciutadans (C's) no ha acabat presentant llista a la capital del Montsià, el seu número 1 havia de ser l'excandidat del PP, Guillermo Martínez.

A Gandesa són 3 les candidatures que lluitaran per disputar-se l'alcaldia. Carles Luz (CiU) i Miquel Aubà, tornaran a veure's les cares, però aquest cop Aubà no ho com a independent la formació que liderava inscrita a la FIC, sinó que Alternativa per Gandesa sumarà els seus vots a Acord Municipal, la marca blanca d'ERC. El PP es presentarà amb Carlos Pablo Ruiz, mentre que el PSC no ha fet llista a la capital de la Terra Alta. 

A la capital de la Robera d'Ebre, Móra d'Ebre, hi haurà 4 candidatures: CiU (Joan Piñol), PSC (Dolors Gurrera), PP (Francisco Manuel Launes) i ERC (Cinta Agné). 

Altres poblacions detacades del territori són Sant Carles de la Ràpita, on s'hi han presentat 7 formacions: CiU (Joan Martín Masdeu), PSC (Josep Pitarch), ERC (Josep Caparrós), Més Ràpita (Pedro Hernández) Solidaritat (Àlex Cervera), ICV (Carlos Sanchis). i PP (Elisabeth Sancho).

També hi haurà 7 candidatures a Roquetes: ERC (Paco Gas), CiU (Josep Codorniu), PxC (Ramón Martí), Entesa i Progrés per Roquetes (Francisco José Bertomeu), PSC (Pere Romagosa), PP (Joaquín Llopis) i Roquetencs tots Units (Rosa Maria Sebastià).

A Deltebre, amb l'única novetat de la CUP, trobem els mateixos candidats que en els anteriors comicis: Gervasi Aspa (ERC), Lluís Soler (CiU), José Emilio Bertomeu (Compromís d'Esquerres), PP (Juan Bertomeu) i CUP (Dayana Santiago). 

Mentre que a Alcanar, on a més passen de 17 a 13 regidors per la pèrdua de població, es presenten 6 candidatures: ERC (Alfons Montserrat), CiU (Ivan Romeu), PSC (Albert Alarcón), PP (Josep Beltran), CUP (Xavier Queralt), SOM Alcanar -Podemos (Javier Caballé).