Els Castellers de Tortosa, acceptats com a nova colla en formació

Redacció
16 d'abril del 2015
Actualitzat el 17 d'abril a les 8:30h
Els Castellers de Tortosa, en un assaig a plaça.
Els Castellers de Tortosa, en un assaig a plaça.

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), reunida el passat dilluns dia 13, va aprovar l'admissió dels Castellers de Tortosa i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès com a noves colles en formació. D'esta manera, la CCCC compta actualment amb catorze colles en formació, que se sumen a les 80 que en són membres de ple dret.

Els Castellers de Tortosa són la tercera colla de les Terres de l'Ebre i sorgixen després d'uns mesos de fer tallers a la capital del Baix Ebre. La seua camisa és de color grana. Demà divendres tenen previst dur a terme un dels seus assajos, al pavelló de Remolins (20.00 hores) al qual conviden els veïns per sumar-se a la colla. "Els catalans ens enfaixem quan som castellers. Quan ens posem la faixa per aixecar castells humans i quan sentim una sensació única, fent pinya, de treball en equip", sosté la colla. "El que enganxa dels castells és que tot tipus de persona, sense exclusió per condició física, d’edat, de capacitats pot ser útil dins la colla castellera. Per això t’animem a apropar-te als Castellers de Tortosa", afirmen en un comunicat al Facebook.

Quant a la colla de la Bisbal, apareix per primer cop en una de les places tradicionals del Penedès, que de fet sovint era qualificada com la millor plaça sense colla pròpia. Els bisbalencs portaran una camisa de color taronja.