ICV, EUiA, Podemos es presenten en coalició a Roquetes

Redacció
10 d'abril del 2015
Actualitzat el 08 de maig a les 21:18h
Presentació de la nova candidatura a Roquetes.
Presentació de la nova candidatura a Roquetes. | Cedida

ICV es presentarà per primer cop en unes eleccions municipals a Roquetes conjuntament amb EUiA i Podemos i membres independents.
 
Segons es destaca des de la formació, la nova candidatura que durà per nom 'Entesa i Progrés', "ve a omplir i donar contingut a un espai electoral que fins ara estava orfe de representació municipal, ja que molta gent d’esquerres de la població no es sent actualment representada ni pel PSC ni per ERC, les forces tradicionals de l’esquerra política a Roquetes". Així, la candidatura estarà integrada, a més de per persones independents, per membres d’ICV, EUiA i Podem que, tot i no tenir un cercle vàlidament constituït en aquest municipi, han decidit integrar-se en el projecte a títol personal.
 
El coordinador territorial d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jordi Jordan, va presentar este dijous a la tarda el que serà l'alcaldable de la nova coalició, Josep Bertomeu, militant d’ICV de 35 anys, tot ressaltant que, a més de Llicenciat en Dret i amb Ciències del Treball per la UPF, és un jove advocat laboralista i professor associat del Departament de Dret de la UPF.
 
Per la seua banda, Bertomeu va manifestar que el projecte d’Entesa i Progrés per Roquetes "neix com una resposta des de l’esquerra al sorgiment de moviments d’extrema dreta com PxC, i amb voluntat d’anar sumant les diferents sensibilitats progressistes". Per això, les premisses ideològiques en què es basa són tres: la defensa de l’Estat del Benestar, la radicalitat democràtica i el dret a decidir, en el marc del procés de construcció nacional.
 
Bertomeu també va expressar la voluntat de conformar majories municipals d’esquerres per superar l’actual crisis econòmica, tot recordant que des del 2003 la clau de la governabilitat municipal ha recaigut en la dreta que representa CiU, i que això s’ha notat amb el retrocés social que ha sofert la població.