La nova associació LGTeBre demana als partits ebrencs polítiques municipals contra l'homofòbia

El vídeo de presentació de l'entitat, al centre cívil de Ferreries, a Tortosa, a la qual van assistir 150 persones

Redacció
02 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:21h
Presentació de l'associació, amb la sala del centre cívic de Ferreries de gom a gom.
Presentació de l'associació, amb la sala del centre cívic de Ferreries de gom a gom. | Associació LGTebre

La nova associació de gais, lesbianes, trans, bisexuals i intersexuals de les Terres de l'Ebre, LGTeBre, ha fet una crida a les candidatures que es presenten al territori a les properes eleccions municipals per aplicar la llei contra l'homofòbia en l'àmbit municipal a través de polítiques transversals i plans locals contra l'homofòbia i a fer-les efectives si governen després del 24 de maig. És una de les reivindicacions plasmades en la presentació de l’entitat, a la que van assistir 150 persones que van omplir la sala gran del centre civil de Ferreries, a Tortosa.

L’acte va incloure una taula rodona sobre ‘Experiència vital i activisme LGTB’ presentada pel periodista de Benifallet Jordi Trilla. En primer lloc, un representant de la nova associació va explicar que el col·lectiu és la continuació de la comissió que va organitzar el juny passat la primera marxa per l'alliberament sexual a les Terres de l'Ebre i xarrades sobre temes de gènere i sobre la llei contra l'homofòbia. També es van presentar la web de l'entitat (lgtebre.cat) i els projectes que es volen portar a terme, com ara un servei de suport a persones que ho necessiten o la voluntat de crear espais de socialització alliberats de prejudicis.

A continuació, Marc Arumí, secretari de TALCOMSOM, associació LGTBI de Vic i Osona, va explicar la tasca que duen a terme des de fa 7 anys. Kati Pallàs, presidenta de Famílies Gais i Lesbianes, va recordar el 10è aniversari de la llei d'adopció per lesbianes i gais com un pas molt important, i Esther Nolla, presidenta d'AMPGYL, Associació de Pares i Mares de persones LGTBI, va completar la llista de ponents amb una intervenció molt emotiva feta des de la seua experiència com a mare, on va demanar perdó pel mal que fa la incomprensió i va animar a educar en la diversitat i el respecte des de la infància.

A continuació, el guionista, músic, actor i director de teatre i televisió Oriol Grau va ser l'encarregat d'apadrinar l'associació.

LGTeBre valora molt positivament la gran assistència a l'acte, pel fet que “ens dóna més força per tirar endavant el projecte”, de manera que anima tothom “a participar de les activitats que organitzarem i a involucrar-se en l'associació en la mesura que siga possible, ja que està oberta a tothom qui crega en construir uns pobles més lliures”, afirma en un comunicat.

No et perdes el vídeo resum de la presentació. Aquí el tens: