Decomissats 4 bussons per a la pesca de l’angula a la desembocadura de l’Ebre

Redacció
30 de març del 2015
Actualitzat a les 17:01h
Un moment de les inspeccions dels agents del Seprona.
Un moment de les inspeccions dels agents del Seprona. | Guàrdia Civil

Una patrulla del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de Tortosa, en col·laboració amb Inspectors de Pesca Marítima de la Generalitat de Catalunya, ha decomissat quatre bussons de pesca de l’angula que haurien estat utilitzats de manera il·legal prop de la desembocadura del riu l’Ebre, segons ha informat la Guàrdia Civil. El comís es va fer en un operatiu dirigit a l'eradicació de la captura furtiva de l'angula establert durant els dies 22 al 27 de març als canals propers a la desembocadura.

En l’operatiu es van dur a terme un total de cinquanta-cinc inspeccions en diversos llocs propicis per a la captura de l'angula, en el qual es van formular quinze denúncies per les infraccions observades.

En les últimes actuacions es va observar que els titulars dels arts de pesca retiren els precintes numèrics que es doten a cadascun d'ells, que cada campanya sol ser d'un color diferent, a fi de que no es puga identificar al seu propietari en cas infringir alguna norma.

La pesca de l'angula en el Delta de l’Ebre està regulada per l’Ordre de 30 de juliol de 1999.Les infraccions observades han estat posades en coneixement del departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya per a l'obertura d'un procediment sancionador.

Els aparells decomissats han quedat dipositats provisionalment en dependències de les Policies Locals dels municipis afectats, a fi d'iniciar una recerca per identificar els seus propietaris.