Les biblioteques de les TE conviden a escollir els llibres ebrencs més representatius

Redacció
24 de març del 2015
Actualitzat a les 18:09h
Els 10 títols que surten escollits s’afegiran a l’exposició ‘Llibres al carrer’.
Els 10 títols que surten escollits s’afegiran a l’exposició ‘Llibres al carrer’. | Sirga Comunicació

Els 10 títols que surten escollits s’afegiran a l’exposició ‘Llibres al carrer’. Foto: Sirga Comunicació


L’any 2015 és l’Any de les Biblioteques i és per això que la Fira del Llibre Ebrenc ha convidat les biblioteques del territori perquè engeguen un procés participatiu a través de les seues respectives xarxes socials per escollir els llibres més representatius de la literatura ebrenca. Concretament, s’hi han sumat deu biblioteques: Amposta, Alcanar, Tortosa, Santa Bàrbara, Sant Carles de la Ràpita, Roquetes, Flix, Ulldecona, Gandesa i Móra d’Ebre. La Fira del Llibre Ebrenc ha proposat a cadascuna d’estes biblioteques un escriptor diferent perquè pregunten als seus usuaris i seguidors quin és per ells el seu millor llibre. Els autors seleccionats són Yannick Garcia, Albert Roig, Jesús M. Tibau, Zoraida Burgos, Miquel Esteve, Marta Rojals, Josep Igual, Carme Meix i Cinta Mulet.

La campanya es va engegar el passat 16 de març i durarà fins al proper diumenge 29. Pot participar-hi tothom a través de Facebook, Twitter o els blocs de les diverses biblioteques. Els usuaris poden accedir a qualsevol xarxa social de les biblioteques participants i dir quin és per a ells el llibre més representatiu de cada autor i també fer-ho en tantes biblioteques com vulguen. Els 10 títols que surten escollits s’afegiran a l’exposició ‘Llibres al carrer’, impulsada per la Fira del Llibre Ebrenc el 2013 amb un procediment similar i que ja consta de 7 cobertes de mida gegant (140 x 90 cm): ‘Terres de l’Ebre’ de Sebastià Juan Arbó, ‘Camí de sirga’ de Jesús Moncada, ‘Benissanet’ d’Artur Bladé, ‘L’ombra rogenca de la lloba’ de Gerard Vergés, ‘Impremta Babel’ d’Andreu Carranza i ‘Sabó moll’ de Francesca Aliern.

L’exposició ‘Llibres al carrer’, amb un total de 17 cobertes escollides a través de les biblioteques, s’instal·larà el proper 21 d’abril a l’avinguda de les Comarques Catalanes de Móra d’Ebre, dins de la Setmana Cultural de la capital de la Ribera d’Ebre com a acte previ a la celebració de Sant Jordi, i s’hi estarà fins al dia 3 de maig. Posteriorment es tornarà a instal·lar la setmana de la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum, que enguany se celebra els dies 5, 6 i 7 de juny.

L’organització de la Fira del Llibre Ebrenc afirma estar “molt satisfeta de la participació de les biblioteques del territori en esta exposició perquè contribuix a enfortir encara més els vincles de la fira amb este servei i els seus professionals i a fomentar el préstec i la lectura d’autors ebrencs”.

La Fira del Llibre Ebrenc està organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner; i Litterarum, fira d’espectacles literaris, per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

Llista de biblioteques i autors assignats:
Amposta · Yannick Garcia
Alcanar · Albert Roig
Tortosa · Jesús M. Tibau (autor de capçalera)
Santa Bàrbara · Zoraida Burgos
Sant Carles de la Ràpita · Emili Rosales
Roquetes · Miquel Esteve (autor de capçalera)
Flix · Marta Rojals
Ulldecona · Josep Igual
Gandesa · Carme Meix
Móra d’Ebre · Cinta Mulet