El «paquet anònim» d’Andreu Queralt

El denunciant del Cas Carraus dóna detalls del procés que el va dur a posar en coneixement de la justícia suposades irregularitats urbanístiques a l’Ajuntament d’Alcanar

Redacció
12 de març del 2015
Actualitzat a les 14:24h
Andreu Queralt en l'entrevista que va concedir a 8tv el passat octubre.
Andreu Queralt en l'entrevista que va concedir a 8tv el passat octubre.

Andreu Queralt en l'entrevista que va concedir a 8tv el passat octubre.


El denunciant del Cas Carraus, Andreu Queralt, ha explicat en una entrevista realitzada per Joaquim Buj per a la revista Lo Rafal i Ràdio Ulldecona alguns dels detalls del procés per portar el consistori al tribunals.

Queralt insisteix que tota la documentació que va entregar a la Guàrdia Civil, -part de la qual no hi podia tenir accés com a ciutadà corrent- li va arribar a través d’un paquet anònim. “A mi m’arriba a casa un paquet important en coses importants. Este paquet és anònim. Jo no vaig veure qui m’ho va deixar”. Un paquet, afirma, que guarda “com un tresor”, juntament amb la documentació judicial que ha generat el cas “perquè això també és història del poble”.

Posteriorment, decidix posar el cas en mans de la justícia: “Quan vas a assessorar-te en estos afers, a mi em van dir que podia posar un contenciós administratiu o una querella criminal”. Queralt afirma que va descartar estes opcions i va optar per “anar a la policia que investiga la corrupció i explicar-li això”, concretament, com és sabut, Queralt va anar a la Guàrdia Civil, i no als Mossos d'Esquadra, tot i que també disposen d’Unitat Anticorrupció. Un cos policial, el de la Guàrdia Civil, que ha dut controvèrsia en el cas, ja que l’equip de Govern va demanar-ne la recusació (sense èxit) per suposada relació sentimental entre el cap de l’operatiu i la testimoni de càrrec del cas, l’exsecretària Mercè Colomé.

“Quan deixo allò allí”, continua, “aquell home em diu: si vols que això agafe cos, el que has de fer és un atestat denúncia”. “Esta policia fa l’atestat denuncia i ho porta al fiscal i aquí comença tot. Jo no he portat cap denuncia a cap lloc. El fiscal ho porta al jutge i el jutge donà l’ordre a la policia per a que entre”.  Segons reitera posteriorment: “Jo no he denunciat a cap alcalde, jo no he posat cap denuncia per a que vagen a crucificar ningú”.

Segons el denunciant del cas, les “irregularitats” de les que ell va deixar constància “no són totes les que han acabat sortint” i avança que ja no aportarà més informació a la Guàrdia Civil. Actualment Queralt continua sent militant a CiU, tot i que, segons exposa, no participa en els assumptes locals del partit en la mateixa intensitat en què ho havia fet a la campanya del 2011. Sobre el cas Carraus assegura no sentir-se “utilitzat” per l’oposició i explica que el seu dia a dia “seguix sent el mateix”.

Queralt també parla del micròfon ocult, que segons l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, va ser localitzat al seu despatx: “per a mi és una espècie de cortina de fum per a desviar altres problemes que hi puguen haver en altres menesters de l’alcaldia d’Alcanar. Es tracta de ficar pressió, polititzar la justícia”.

Preguntat sobre si abans que entrés ERC al Govern municipal no hi havia irregularitats a denunciar, concretament el cas Turov, Queralt assegura que “és una de les mentides que conta Alfons Montserrat”. Segons explica el denunciant del Cas Carraus, quan al 21 de novembre de 2003 ERC pacta amb PSC per entrar al Govern, s’estipula que en comissions de Govern sempre hi haurà membres d’ambdós partits.  Tot i que ERC no ostentava la cartera d’Urbanisme i, de fet, no va aprovar la llicència d’obres (es va aprovar al juliol de 2003), Queralt assegura que Montserrat “era tinent d’alcalde. Sabia on se coïen les faves”.

Podeu escoltar l'entrevista difosa pel mateix Queralt a les xarxes aquí: